Alaplı Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Rabia Başer Açıkgöz, çalışanlara yönelik mobbing iddialarına açıklık getirdi.
Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Alaplı İlçe Başkanı Turan Uslu, Alaplı Devlet Hastanesi’nde çalışanların yaklaşık bir yıldır psikolojik baskı ile mobbing uygulandığı iddialarını Başhekim Açıkgöz yalanladı. 
Hastanede her iki sendikanın kendi aralarındaki rekabetine hastane yönetimin de dahil edilerek gerçeklerle bağlaşmayacak iddialarla kamuoyu algısı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Açıkgöz, “Mobbing iddilarının hepsi yalan, her iki sendikanın rekabeti olabilir, ancak bu rekabete hastane yönetiminin karıştırılması kabul edilemez” dedi.
 Başhekim Açıkgöz, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Osman Çavuş ve Doğan Alıç’a randevu verdiği yönündeki iddiaya ise “Yaklaşık bir haftadır üst solunum yolu enfeksiyonu hastalığım nedeniyle ziyaretçi kabul edemezdim. Bir doktor olarak özellikle de gribal enfeksiyonların büyük ölçüde artış gösterdiği bu günlerde hastalığımı göz göre göre kimseye bulaştıramazdım” dedi.

 

Editör: TE Bilisim