Yaralı bir şahısa yardım etmek isteyen iki genç Avukat, çevrede bulunan alkollü şahıslar tarafından saldırıya uğradı. Avukatlara balta ile saldıran şahıs karakol ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi Perşembe Beldesi Kerimler Köyü girişinde yerde elleri kesilmiş bir şekilde yatan şahısa yardım etmek isteyen Çaycuma BARO’suna kayıtlı Avukat Mert Gökçe ve İsa Dombacı daha sonra olay yerine bir araçla gelen şahıs tarafından ölümle tehdit edilirken, baltalı saldırıya uğradı.

İddiaya göre; İki avukat arkadaş Mert Gökçe ve İsa Dombaycı, Mert Gökçe'ye ait araçla Kerimler köyüne girerken girişte bulunan köprü üzerinde elleri kesik baygın halde yatan bir kişi gördü. Avukatlar yardım için 112 ve jandarmayı aradı. İki arkadaş yaralının güvenliği için olay yerinde beklemeye başladı.
Bu esnada olay yerine gelen bir otomobilden 3 kişi indi. Alkollü olduğu düşünülen 3 kişiden biri olan T.Ç. ' niye ambulansı aramadınız lan!' diye bağırmaya başladı. Avukatların ilgili yerleri aradıklarını söylemelerine rağmen yanındakilere 'silahımı verin, ben bunları öldüreceğim' diyerek arabaya koşan şahıs arabanın bagajından balta alarak avukatlara saldırmaya çalıştı. Araçlarına binen avukatlar olay yerinden hızla uzaklaştı.

Olay yerinden zor kaçtık…

Yerde yatan yaralıya yardım isterken, olay yerine bir araçla gelen üç kişiden birinin kendilerini ölümle tehdit ettikten sonra balta ile saldırıya uğradıklarını ifade eden Avukatlar, “Kerimler köyünün girişinde bulunan köprüde elleri kesik ve baygın vaziyette yatan T.Ç. gördük. Hemen ambulansı ve jandarmayı aradık. Ambulansın ve jandarmanın gelmesini beklerken köyden vatandaşlar arabalarıyla geçti. Ambulansı aradığımızı ve beklediğimizi söyleyince gittiler. İkimiz beklerken olay yerine tanımadığımjz bir araba geldi. Arabadan alkollü olduğunu düşündüğümüz 3 kişi indi. İsminin T. Ç. olduğunu karakolda öğrendiğimiz şahıs ambulansı niye aramadınız lan diye bize bağırmaya başladı. Kendisine ambulansı ve jandarmayı aradığımızı söylememize rağmen adam yanındakilere silahımı verin, ben bunları öldüreceğim diyerek arabaya koştu ve arabanın bagajından balta alarak üzerimize doğru  koşmaya başladı. Arabaya binerek geri geri zor kaçtık. Gelen ambulansa da elinde balta olan şahıs olduğunu dikkat etmeleri gerektiğini söyledik. Ambulans ekibi de korkarak müdahale edemedi. Hastaya müdahalenin gecikmesine sebep oldular. Sonra Jandarma geldi ve ambulans güvenli olduğu için geldi”

Editör: TE Bilisim