ZONSİAD Başkanı, Elcab Kablo sahibi Necdet Tıskaoğlu, Çaycuma TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu’nun röportajından duyduğu rahatsızlık nedeniyle bir açıklama yaptı.

İşte Necdet Tıskaoğlu’nun o açıklaması;

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Zekai KAMİTOĞLU'nun Şafak Gazetesinde derneğimiz ve şahsım adına yapmış olduğu açıklamaları sonucunda; bizlere yöneltilen sözlere cevap vermek kaçınılmaz olmuştur.

Sayın başkan;

Bizler; İstanbul merkezli Zonguldak Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ZONSİAD) olarak kurulsak da amacımız Zonguldak'ımıza ve insanımıza hizmet etmek, destek vermektir.

Yönetim kurulumuzun tüm üyeleri ve gönüldaşlarımız olarak pandemi şartlarına rağmen, bir yılı aşkın süredir bir çok faaliyet gerçekleştirdik.

Faaliyetlerimizi burada tek tek saymak doğru olmayacaktır fakat dilerseniz sizinle özel olarak paylaşabiliriz. Kaldı ki siz de yönetimimiz ile beraber daha aktif bir dernekçilik süreci yürüttüğümüzün altını çizmişsiniz. Bu sözlerinize canı gönülden teşekkür ediyoruz.

Dört ay kadar önce ‘Eve Dönüş projemiz’ ile beraber şehrimize, evimize dönüp yatırım yapmak istediğimizde arsa tahsisi konusunda destek verdiniz, yanımızda oldunuz. Bu süreçte yaşadığımız zorlukları basında dile getirdik fakat bugün bunları yeniden gündeme getirmenin kime nasıl bir faydası vardır? Onu da anlayamadık.

TSO Başkanı olarak sizin görüşünüzü de almak isteriz. Acaba özellikle yeni açılan bir firmanın/fabrikanın hangi yollarla personel alımı yapması doğru olur? Çaycuma OSB'de bulunan fabrikamıza 3 bin kişilik bir başvuruya rağmen 50 kişi istihdam ettiğimizi iddia etmişsiniz. Odanıza kayıtlı olan, ‘Eve Dönüş Projesi’ ile yatırımcıları çekmek amacıyla başlangıç adımı atan fabrikada söz verdiğimiz gibi, 200 personel istihdam etmekteyiz.

İlerleyen dönemlerde yeni personel alımları da olacaktır. Zaten amacımız daha fazla Zonguldaklıya istihdam sağlamaktır. 2 bin 950 kardeşimizi mağdur ettiğimizi söylüyorsunuz.

Size şunu sormak isterim; 2019 yılında TTK'ya 40 bin kişinin başvurduğu ve bin 500 kişinin işe alındığını hatırlarsak 38 bin 500 kardeşimizin durumunu nasıl değerlendirirsiniz?

Ya da daha güncel olarak Ereğli Demir Çelik Fabrikasında 350 kişilik personel alımı için 24 bin 650 kişinin başvuru yapmasını nasıl değerlendirirsiniz?

Ayrıca bugün en önemli şirketler dahi, sosyal medya üzerinden iş ve işçi alımı ilanları vermektedir. Bu işe alım prosedüründe nasıl bir yanlışlık vardır? Kaldı ki firma, personel ilanını duyurmuş olduğu gibi personel alımlarını durdurduğumuzu da aynı şekilde sosyal medya hesaplarında duyuruldu.

Tüm üyelerimizi yaralayan “Derneklerin daha çok kendi alanlarında ilerlemesi lazım” sözünüz ile neyi amaçladığınızı anlamakta güçlük çekiyoruz.

‘Eve Dönüş Projesi’ ile yatırımcının teşvik edilmesini olumlu değerlendirdiğinizi düşünüyorduk. Dernek faaliyetlerine uygun olarak; İstanbul’dan sanayici dostlarımızı getirerek, OSB’ler hakkında bilgi vererek onları yatırıma teşvik ettiğimiz günlerde de bu düşüncenize paralel olarak bize destek oldunuz. Dostlarımızı Zonguldak'a getirerek yatırıma teşvik etmek de bizim işlerimizden biriydi. Peki siz ZONSİAD olarak hangi işlerle ilgilenmemizi istiyorsunuz? Sanayici ile çalışanları buluşturmak sivil toplum kuruluşlarının asli görevlerinden biri değil midir?

Şehrimize, insanımıza hizmet için mücadele etme yolunda hiçbir kurum ile karşı karşıya olmak elbette istemeyiz. Şahsım ve dernek faaliyetlerimiz hakkındaki sözlerinizi talihsiz bir açıklama olarak değerlendiriyorum. Derneğimiz ve mücadelemize destek olan bütün dostlarımızı derinden üzen bu sözlerinizi yeniden gözden geçirmenizi diliyorum" dedi.

İşte ÇTOS Başkanı Zekai Kamitoğlu'nun bir yerel gazeteye verdiği röportajda ZONSİAD Başkanı Necdet Kıskaoğlu'nu kızdıran sözer;

“Derneklerin daha çok kendi alanlarında ilerlemesi lazım”

Zonguldak Sanayici ve İş Adamları Derneği (ZONSİAD)Başkanı Necdet Tıskaoğlu’nun OSB’DE yatırımlar engelleniyor haberlerine karşılık açıklamalarda bulunan Kamitoğlu, “ ZONSİAD açılımı İstanbul’daki sanayici ve iş adamların derneği. Dolayısıyla İstanbul’da Zonguldaklı iş adamlarını temsil eden bir dernek. Bunun kurucusu Halil İbrahim Ece tarafından bu günlere gelmiştir. Şimdiki başkanı Necdet Tıskaoğlu’nun görevi devralmasıyla daha aktif hale gelmiştir. Kendisini çalışmalarından dolayı kutluyorum. “OSB’de yatırımlar engelleniyor” diye bir haber geçmişti, kendisine yönlendirmelerde bulunduk yardımcı olduk. Bunun karşılığında bu başlıkla ilerlemesi çok hoş olmadı. OSB’de 50 kişilik bir istihdamı var. İlerleyen zamanlarda 150-200 civarında olacağı söyleniyor. Bölgemizde bir işsizlik var. Bunu basında halka açık paylaşırsanız size 3bin kişilik başvuru gelir. 3 bin kişi umut demektir. Eğer siz oraya 50 kişi alacaksanız, 2bin 950 kişinin eli boş dönmesi demek. Bunun bize olumsuz etkileri var. Elcab Kabloda eleman alımı var diye soruyorlar. Biz bu işlerle uğraşmak zorunda kalıyoruz. Derneklerin daha çok kendi alanlarında faaliyet gösterip bizlere bir şeylerin devşirmesi lazım. Eve dönüş projesi kapsamında yatırımcının buraya gelmesi teşvik etmesi olumlu.”dedi.

Editör: TE Bilisim