Ak Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, “Zonguldak BEÜ ve Çaycuma MYO bünyesindeki Açık Deniz Sondaj Teknolojisi ve Açık Deniz Tabanı Uygulamaları Teknolojisi programlarını yüzde yüz doluluk seviyesine ulaştı”dedi.

AK Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, öğrencilerin 388-453 TYT puanı ve ilk 80-220 bin başarı sıralaması ile ülke genelindeki bir çok lisans bölümlerine tercih yapabilme imkanları varken, tercihlerini Zonguldak BEÜ ve Çaycuma MYO bünyesindeki Açık Deniz Sondaj Teknolojisi ve Açık Deniz Tabanı Uygulamaları Teknolojisi programlarını tercih ettiklerini açıkladı.

Başkan Çolakoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“YÖK, TPAO ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi işbirliği ile Türkiye'nin petrol ve doğalgaz sektörüne yerli ve milli insan kaynağı yetiştirilmesi amacıyla, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulunda Açık Deniz Sondaj Teknolojisi ve Açık Deniz Tabanı Uygulamaları Teknolojisi programları açılmıştır. Programlarda 1 yıl zorunlu İngilizce hazırlık eğitimi bulunmakta olup, öğretim dili %30 İngilizcedir. TPAO’nun alt şirketi olan TP-OTC tarafından bu programları kazanan öğrencilere aylık 3.000 TL burs verilecek, ayrıca staj ve mezuniyet sonrası işe alım önceliği sağlanacaktır.
Anılan programlara 2022 YKS ile ilk kez öğrenci alınmış olup, programlara yoğun talep olmuştur.

388-453 TYT puanı ve ilk 80-220 bin başarı sırası aralığında ki öğrencilerimiz ülke genelindeki bir çok lisans bölümlerine tercih yapabilme imkanları variken, tercihlerini Zonguldak BEÜ, Çaycuma MYO bünyesindeki bu programları tercih ederek  %100 doluluğa ulaşılmıştır.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez’e, TPAO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Sayın Melih Han Bilgin’e, YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a, ZBEÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e, Çaycuma MYO Müdürü Sayın Doç. Dr. Hikmet Yazıcı’ya, TPAO ve Üniversitenin sürecin başından beri emeği geçen tüm yönetici ve personellerine teşekkür ederim”dedi.

Editör: TE Bilisim