İYİ Parti Çaycuma İlçe Örgütü kurucuları, diğer üyelerle birlikte Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya destek ziyareti yaptı. Misafirlerini Belediye Meclis Salonu’nda ağırlayan Başkan Kantarcı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Biz işin belini kırdık. Bu ağır ameliyatları yaptık. Zor ameliyatlar bitti. Bundan sonra daha işimiz kolay ama önümüze 18 uygulamalarıyla yeni yerleşim alanların çıkması Türkiye ekonomik kriz ortamından çıkarsa şayet Çaycuma hızla gelişmeye devam edecek” dedi. Grup adına konuşan kurucu üyelerden Nusret Çetin ve Şenol Cin, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde tam destek vereceklerini ifade etti.

GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞTIK, ÇOK ŞÜKÜR MAHCUP OLMADIK

Misafirlere teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Kantarcı, “Kendiliğinizden gelip de böyle bir destek bildirmeniz beni oldukça memnun etti. O yüzden sizlere teşekkür ediyorum. Çaycuma halkı bana ‘Çaycuma’ya sen hizmet et’ dedi. Biz de gece-gündüz çalıştık. Çok şükür mahcup olmadık. Çaycuma, şu an Türkiye’de birçok yerde konuşuluyor, hatta yurtdışında birçok kentte bile ‘Gelişen bir kent, mutlu insanların yaşadığı kent,  yaşam kalitesinin yükseldiği ve insanların yaşamasının kolaylaştığı bir şehir’ olarak tanınmaya başladı. Geçen 5 seneden sonra kendimi çok rahatlamış hissediyorum. Yıllardır biriktirdiğim o yükü boşaltmanın hazzını yaşıyorum. ‘Hizmet yaptım bitti. Tamam, artık yapacak bir şey kalmadı’ denecek bir şey değil. Hizmet yaşam gibi süreklilik isteyen bir şey. Hatta siz yaptıkça ortaya başka şeyler çıkıyor. Yeni yeni başka ihtiyaçlar doğuyor” dedi.

KENTİ 100 BİN NÜFUSA HAZIRLADIK

Çaycuma nüfusunun çok da uzun olmayan bir zaman diliminde, 2 bin 500’lerden 30 binlere doğru yükseldiğini hatırlatan Başkan Kantarcı, şöyle dedi: “Yaptığımız imar uygulamalarıyla da şu önümüzdeki 30-40 yıl belki de 50 yılın altyapı problemi çözüldü. 18 uygulamaları şu anda birçok yerde sonuçlandı. Diğer yerlerde de herhangi bir aksama yok. 30 senedir yapılamayan bu imar uygulamalarının 5 yıl içinde mahkemeleriyle birlikte sonuçlanmış olması da hakikaten olağanüstü bir başarı. Kentte dengeler değişti. Eğer hizmet değil de rant odaklı bakıyorsan Çaycuma Belediye Meclisi’nde bulunmanın eskisi gibi bir önemi kalmadı. Geçmişte belediye meclisine girip kendi imar işlerini halledip bir daha ki dönem aday olmayan insanlar var.  O dönem herkesin kendi şahsi işlerinin çözümlendiği yer olarak görünüyordu belediye meclisi. Şimdi artık öyle bir ihtiyaç yok. Bir bölge de 18 uygulaması yapıldığı zaman oradaki bütün tapular birleştiriliyor yeşil alan, yol vesaire için herkesten eşit oranda yer alınıyor. Bu da yüzde 35 ila 40 arasında bir rakama tekabül ediyor. Ben bunu dünyadaki ilahi adalet diyorum. Çaycuma artık 100 bin nüfusa doğru kendini hazırlamış bir kent. Filyos projesi ve diğer bağlı projeler gerçekleştiğinde en hazır yer biziz. Maalesef beldelerimiz buna hazırlıklı değil.”

ÇAYCUMA RAHAT YAŞANIR BİR MEMLEKET OLUYOR

Önemli olanın kalıcı hizmet olduğunu söyleyen Başkan Kantarcı, “Derler ya, ‘Bu dünya bizim kendi malımız değil gelecekten emanet alınmış yer.’ Hepimiz gideceğiz. Burada önemli olan kalıcı işler, hizmetler yapabilmek. Filyos Irmağı kenarına çok güzel şeyler yaptık.  Akarsularla, denizlerle uğraşılmaz. Sen doğanın bahşettiği yeri işgal edersen gün gelir misliyle geri alır. Biz de ırmağın sedde içine alınmasıyla kazandığımız yerleri yaşam alanları yaptık. Çaycuma artık kolay yaşanır bir şehir oluyor. Biz yaya ağırlıklı bir şehir yapmak istiyoruz. Bunun için de bir parça hareket etmemiz gerekiyor. 50-100 metre yürümemiz lazım. Sizden rica ediyorum, şehir içinde mümkün mertebe araba kullanmayın. Bunu çok önemsiyorum.”

ÇAYCUMA’DA BEKLENTİ ÇITASI YÜKSELDİ

İyi yolda gittiklerini, seçimde de iyi yolda gideceğine dair hiçbir endişesinin bulunmadığını anlatan Başkan Kantarcı, sözlerini, “Fakat bir sıkıntım var, onu da sizlerle paylaşmam lazım. Kısa zamanda o kadar çok uygulamalar yaptık ki, Çaycuma’da beklenti çıtası çok yükseldi. Herkesin ayak bastığı yerlerden başlayacağız dedim ve bu prensibimizi uyguladık. Herkes diyor ki her yeri yaptın bizim sokağı yapmadın. Biz işin belini kırdık. Bu ağır ameliyatları yaptık. Zor ameliyatlar bitti. Bundan sonra daha işimiz kolay ama önümüze 18 uygulamalarıyla yeni yerleşim alanların çıkması Türkiye ekonomik kriz ortamından çıkarsa şayet Çaycuma hızla gelişmeye devam edecek diyerek tamamladı.

Editör: TE Bilisim