AK Parti İlçe kongrelerinde adeta Milletvekilleri ile teşkilatlar çarpışıyor.

Yıllardır teşkilatlarda görev aldıktan sonra Milletvekili olarak seçilenler ile tabanda siyaset yapan partililerin çekişmesi yaşanıyor.

Zonguldak Merkez İlçede, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın ‘yerli’ aday ısrarı ile adeta ayrışmalar ve bölünmeler parti içinde hızlandı.

Zonguldak kamuoyunun ve parti tabanın şovenistlik, ve “Benim adamım olsun, kim olursa olsun” tutumu nedeniyle kutuplaşmalar ve kırılmalar yaşandı.

Haftalardır Zonguldak Belediye Başkanı Ö. Selim Alan’ın da açıkça taraf olduğu ve teşkilat üzerinde hakimiyet kurma planlarına seyirci kalan AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, son anda müdahale etmiş, kamuoyunda saygınlığı olan parti tabanından gelen Mükerrem Ayçiçek’i çıkararak tüm oyunları bozmuştu.

Maneviyatı güçlü, kendi ekonomik özgürlüğünü eline almış, koltuğun verdiği güçle halka ve kente güç katacak isimlerin iktidar partisinin yetkili makamlarına gelmesi beklenirken Çaycuma, Gökçebey ve Devrek İlçelerinde de eski ve yeni Milletvekillerinin iktidar hırsları nedeniyle parti içinde çok ciddi çatışmalar yaşanıyor.

Milletvekili olduktan sonra Çaycuma İlçe Başkanlığı’na kendisinden daha pasif bir İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı’yı getiren Ahmet Çolakoğlu, CHP’li Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ile arasını bozacak bir isimin İlçe Başkanlığı’na gelmemesi için elinden gelen çabayı sarf etti.

Yerel seçimleri partisine kaybettirdikten sonra CHP’li Belediye Başkanı Kantarcı ile diyalogları düzelen Çolakoğlu, Çaycuma’da partiye her geçen gün kan kaybettirirken, belediyeden aldığı ruhsatlarla inşaatlarına ivme kazandırdı.

Kantarcı’nın ayağına dolaşmayacak bir AK Parti İlçe Başkanı seçtirme gayretinde olan AK Parti Milletvekili Çolakoğlu, inşaat malzemeleri satan ve yapan Veli Verim’i desteklemişti.

İmar affı çıkaran Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kast ederek, “Kim bu affı çıkardıysa Allah belasını versin” diyen Kantarcı’ya 15 gün sonra plaket veren Veli Verim’ın kamuoyundan gelen tepkiler üzerine desteğini çekmek zorunda kaldı.

Dün, Bayram Berber, Korhan Uzaldı, Veli Verim, Bünyamin Bostancı, Siyami Akçaalan ve daha önce İlçe Başkan adayı olarak Çolakoğlu'nun karşısına çıkan Yıldım Civan, Çaycuma AK Parti İlçe Başkan adayı olarak temayüle girdi.

Yapılan temayülde aday olmamasına rağmen eski İlçe Başkanı ve Milletvekili Bünyamin Bostancı’nın çıkması nedeniyle İl Koordinatörü, Bostancı’ya partiye çağırarak görüş alış-verişinde bulundu.

İnşaat işlerinin ve ticaretinin sekteye uğramaması adına CHP’li Kantarcı ile arasını bozmayacak İlçe Başkanı arayışına giren AK Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, öne sürdüğü Veli Verim'in elinde patlaması üzerine “Ben karışmıyorum” diyerek çekildi.

AK Parti İlçe parti tabanı yeni belirlenecek İlçe Başkanı’nın Kantarcı ve Çolakoğlu’nun kontrolünde olmayan bir ismin belirlenmesini beklerken, İl Koordinatörü Metin Çelik’in tüm yaşanan olumsuzlukları Genel Merkeze nasıl rapor edeceğini merak ediyor.

Editör: TE Bilisim