17 Eylül 2021 tarihinde Çaycuma Merkezinde, Kaymakamlık tarafından kendisine tahsis edilen mısır arabası ile 4 çocuğunu geçindirmek için mücadele veren Mehmet Bora, Çaycuma Zabıta ekipleri tarafından darp edilerek şikayetçi olmuştu.

Muhammet adlı Zabıta memurunun önce eşini tehdit ettiğini ardından ise boğazına sıkarak duvara dayadığı sırasında gözüne yumruk attığını iddia eden eş Pakize Bora, şikayetçi olmalarına rağmen Zabıta ekiplerinin olayı örtbas etmek amacıyla çevrede bulunan esnaflara baskı uyguladığını iddia etti.

Pakize Bora, “Zabıta ekipleri, makamdan aldıkları güç ile çevredeki esnaflara kendileri lehine şahitlik yapılmasını istiyorlar. Şahitlerimizde var. Gırtlağına sıktı, duvara dayadı ve gözüne yumruk attı. Olay sırasında bir müşterimiz şahittir. 4 Zabıta görevlisi birlikte hücum ettiler.

Önce Mısır arabasını salladı, “Bundan sonra sana ekmek yok, Çaycuma’da sana neler yapacağım göreceksin” dedi. Zabıta Muhammet eşimin boğazına atladı, Askerlik şubesinin duvarına dayadı. Sonra araya girdim, “Biz adam mı öldürdük, sen devlet memurusunuz” dedim. Sonra  beni de göğüs altından doğru çekiştirmeye başladı. Zabıta memurları çevredeki esnaflara eşimin elinde bıçak olduğuna dair ifade verdirmeye çalışıyor. Oysa eşimin elinde bıçak yoktu, çevredeki herkes buna şahittir. Ancak hala baskı görüyoruz. Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’a sesleniyorum. Biz mağdur bir aileyiz, mısır arabası ile çocuklarımıza bakıyoruz. Zabıta memurları mısır satmamız için sürekli baskı uyguluyor. Devletimizin bize sahip çıkmasını istiyoruz” diyerek yardım istedi.

Mağdur olduklarını belirten 4 çocuklu anne Pakize Bora, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın Zabıtaların darp olayıyla ilgili duyarsız kaldığını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim