2 Bin 700 yıllık antik kent Filyos’ta Roma dönemine ait lahit, taş sandık ve kiremit mezarların taşınabilir nitelikte olduğu; dromoslu yer altı mezar odalarının yerinde korunması gerekli yapılar olduğu arkeologlar tarafından dile getirilirken,  2011 yılına kadar Elektronik Radar Mevzi Komutanlığı’nın yer aldığı tepenin bulunduğu alanda milyon dolarlık tapınak ve mezarların yer aldığı belirtiliyor.

Tarihi ve Milli servetin yer altında olduğu Filyos’ta özellikle ormanlık alanlarında, Kale arkası, Radar mevki, ırmak ağzı, Göynük ve Sefercik köylerinde bazı önemli isimlerin kontrolünde gece yarısı kazı çalışmaların yapıldığı ihbarları gelmeye devam ediyor.

Göynük köyünde, geçtiğimiz ay yaklaşık 10 milyon TL sandık, Sefercik köyünde ise 2 adet lahit mezarın bulunarak defineciler tarafından çıkarıldığını iddia eden vatandaşlar, Filyos Belediyesi’nin ve bir müteahhite ait iş makinelerinin gece yarısı çalışma adı altında define aradığı iddiaları da yüksek sesle dile getiriliyor.

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal ve ortağı olan Musa Yankın’ın HTS ve MOBESE görüntüleri, 67 … 482 plakalı jip aracı ile yakından takip edilmesi gerektiğini belirten Filyos’lu vatandaşlar, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın tarihi mirası koruyarak gerekli tedbirleri almasını istediler.

Geçmişte birahanecilik yapan Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal ile ortağı Musa Yankın’ın ve yakın akrabalarının mal varlıklarının MASAK tarafından araştırılması isteniyor.

Editör: TE Bilisim