DEVA Partisi Çaycuma İlçe Başkanı Ünal Kurt, Filyos Endüstri Bölgesi ile ilgili endişelerini gündeme getirirken, merak edilen konuları sordu.

Filyos liman projesi kapsamında Çaycuma’nın büyük bir bölümünün Endüstri Bölgesi ilan edildiğini belirten Kurt, şehir merkezine çok yerlerin de dahil edilmesinin kaygı verici olduğunu söyledi.

Ünal Kurt, merak edilen soruları yöneltti…

Yatırım, istihdam ve üretimi desteklerini ancak planlı büyüyerek İzmir Aliağa örneğini Çaycuma’da yaşamak istemediklerini ifade eden DEVA Partisi İlçe Başkanı Ünal Kurt,  “Hayata geçecek olan projelerin, Çevre/Etki analizleri yeterince yapılıyor mu?  Üretim ile büyüyen bölgemizde kaliteli bir yaşam için yeteri kadar alan planlaması yapılıyor mu?  Sadece bugünü değil sonraki 10 yılları da tasavvur etmek gerekmez mi?  Kurulacak fabrikalar şehrimizin başkaca geniş alanlarında olamaz mı?  Hangi tip sektörlerde faaliyet gösterilecek? Çevre dostu tesisler kurulacak mı? Çevrecilik vaatleri yasalarla garanti altına alınacak mı?  Demografik yapı ne ölçüde değişecek? Güvenlik sorunları ortaya çıkacak mı?” diye sordu.

Gelin iştişare Platformu kuralım

Bölgenin geleceği ile ilgili önemli adımlar atıldığını ancak bölge halkı ile paylaşılmadığını anlatan Kurt, “Öte yandan bölgemizin geleceği için çok mühim kararlar alınırken yerelde burada yaşayan hiç kimsenin fikri sorulmuyor. Halka danışılmıyor. STK’lar, Siyasi Partiler, Belediyelerin nabzı tutulmuyor. Biz burada doğduk, doyduk, kaderi bilemeyiz ama kuvvetle muhtemel de burada öleceğiz. Burayı en iyi biz biliriz Çaycuma/Zonguldak halkı bilir!  Deva Partisi Çaycuma İlçe Teşkilatı olarak çağrımızdır; Gelin bir “İstişare Platformu”kuralım. Artık karar vericiler istişare kültürü ile hareket etsinler. Bölgedeki mühim adımları fikir  alarak atsınlar. Kendi geleceğimizi hep birlikte inşa edelim!” dedi.

Editör: TE Bilisim