Çaycuma TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu 2018 yılında dönemin Valisi Ahmet Çınar’ın Çaycuma yaşam alanı projesini tekrar gündeme getirerek pişmanlığını dile getirdi.

Türkiye’nin 3. Büyük limanı, Zonguldak’ın da ekonomik ve sosyal olarak kurtuluşu olarak görülen Filyos Projesi’nin hızlı bir şekilde hayata geçmesi 2 yıl önce dönemin Valisi Ahmet Çınar’ın Çaycuma’da ‘Çaycuma Yaşam Alanı Projesi’ni hayata geçirmeliyiz. Müteahhitlere, yağmalanmasına izin vermemiz lazım” sözleri ÇTSO Başkanı Kamitoğlu tarafından tekrar gündeme geldi.

Ahmet Çınar 2 yıl önce bölgenin geleceği için toplantı yapmıştı

Çaycuma TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu sosyal medya hesabından Temmuz 2018 yılında Vali Çınar ile yapılan toplantıyı paylaşırken, “İki yıl önce o dönemin valisi Sayın Ahmet Çınar'ın talebi ile odamızın ev sahipliğinde Çaycuma yaşam alanı projesi yapımı için toplantı düzenlenmişti. Sayın valimiz Ahmet Çınar'ın iki yıl önce bölgemizin geleceği için söylemiş olduğu sözler bu yıl hayata gecmek üzere ama yaşam alanı ile ilgili o proje bir daha hiç konuşulmadı. Zonguldak bölgesinin nefes alacağı bu projeye kayıtsız kalmamız bizi gelecekte pişmanlığı itecektir. Teşekkürler sayın valim; bizlerde farkındalık yarattığın için.”  notu ile paylaştı.

Filyos’un yağmalanmasını bizim önlememiz lazım

Dönemin Valisi Ahmet Çınar, Çaycuma ile ilgili projeleri anlattığı toplantıda, bölgenin çok kıymetli olduğunu ifade ederek, “Bizim burayı hiç ihmal etmemiz gereken ve üzerinde hassasiyetle durmamız gereken ve geleceğini planlamamız gereken boş verirsek, salıverirsek herkes bir şey yapar. Müteahhitler gelir, Ali gelir, Veli gelir, TOKİ gelir, bu coğrafyayı rastgele betona boğarız. kıymetli bir yerin yağmalanmasını bizim önlememiz lazım.” diyerek uyarmıştı.

İşte Ahmet Çınar’ın tarihe geçen o sözleri;

Karadeniz havzasına açılan en büyük liman. Orta ölçekli değil, büyük ölçekli sanayicilerin geleceği bir endüstri bölgesi. Tarım acısından gelenekleri, kimliği, kültürü olmuşmuş, bereketli zengin bir yer. Her şartta düşünürsek bizim burayı hiç ihmal etmemiz gereken ve üzerinde hassasiyetle durmamız gereken ve geleceğini planlamamız gereken boş verirsek, salıverirsek herkes bir şey yapar. Müteahhitler gelir, Ali gelir, Veli gelir, TOKİ gelir, bu coğrafyayı rastgele betona boğarız. Ve kıymetsizleştiririz. Bütün bu çevredeki insanların hayatına bir kalite sağlar, insanlar evlerinden koşar gelir buraya. Günlerinin önemli zamanlarını, çocuklarıyla beraber burada geçirirler. Filyos çayında her türlü su sporları yapılır, yarışmalar yapılır. Zemini nedir bilmiyorum ama çaydan endüstri bölgesine seferler konulur. Buraya Sea Bird dediğimiz uçaklarda getirilir. İstanbul’dan seferlerde olur. Bu büyük bir imkan, şehir için bir şans. Özetle bizim bu planı yapmamız lazım, geleceğe bu planı bırakmamız lazım. Bu kadar cennet güzelliğinde, kıymetli bir yerin yağmalanmasını bizim önlememiz lazım.

Editör: TE Bilisim