CHP eski İl Başkanı ve Milletvekili adayı Umut Başoğlu, haftasonu yapılan İl Kongresini değerlendirirken, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı tarafından Hakkı Güney’in listesinde Kurultay delegesi olarak yazılan Çaycuma Kadın Kolları Başkanı senem Ağzıküçük’e yapılan istifa çağrısını ağır bir dille eleştirdi.

Başoğlu, şahsi sosyal medya hesabından görüntülü olarak yaptığı açıklamada, “İl Başkanlığı öncesi ve sonrasını değerlendirmek istiyorum. CHP’de Gençlik Kollarından gelen, İl Genel Meclis Üyeliği yapan, İlçe Başkanlığı yapmış, İl Başkanlığı görevini almış ardından 23 Haziran Genel seçimlerinde Milletvekili adayı olmuş bir kardeşinizim.

Benim istifa ettiğimden sonra Hakkın Güney görevi devraldı. 24 Haziran Genel seçimleri ve Mart yerel seçimlerini atlatmış, bu sınavların çok zor sınavlar olduğunu, ciddi sınavlar olduğunu gördük. İl Kongresinin ardından bir takım spekülatif yapmak isteyen bizim üzerimizden yapmak isteyenler var.

CHP’nin her kademesinde görev yapmış bir arkadaşınız ve bu mücadeleyi sürdürecek bir arkadaşınız olarak iki adaylı bir seçim yaşandı.

Hakkın Güney ve Murat pulat bu partinin iki değerli isimleridir. Seçimden çekilmek zorunda bırakılan Turan Oral, son dakika da çekilme kararı aldı yada aldırıldı. Bu süreçler bizim dışımızda olan şeyler. Sonuç olarak Murat Pulat listesi kazandı., bundan sonraki süreç içeresinde yapacakları tüm görevlerde başarılar diliyorum.

Bizimde üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız.

Hakkı Güney’in ve Murat Pulat’ın listesi üzerinde spekülatif şeyler yapılması bizi çok üzdü.

Senem Ağzıküçük kurultay delegesi oldu, bunun ardından yapılan eleştileri çok anlamlandıramadım açıkçası, CHP’de görev yapan bir Kadın Kolları Başkanı, kendi partisinde kurultay delegesi yapılmasını hazımsızlık yapılmasını anlamıyoruz.

Kalkıp ta istifaya çağırılması, niçin falanca listeden aday oldun, denilmesi son derece çirkin, mesnetsiz ve hazımsızca olduğunu söylemek istiyorum.

Biz siyaseti hep dik yaptık, bundan sonraki arkadaşlara dik ve omurgalı yapmasını diliyoruz. Niçin falanca listeden aday oldun denmesi kadar hazımsız bir tavır olamaz” diyerek tepki gösterdi.

Editör: TE Bilisim