Çaycuma Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) geçtiğimiz Pazar günü yapılan seçimlerine Belediye Başkanı Bülent Kantarcı CHP İlçe Yönetimi’ni kullanarak gizli operasyon gerçekleştirdi.

Anahtar liste ile seçimlere giren Başkan Zeki Saim Oral’ın listesinde bir kişiyi çizdiren Kantarcı, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, Yönetim Kurulu Üyesi Kıvılcım Kalyoncu, Özkan Genç  ve partili Günseri Türkyılmaz aracılığı ile seçime müdahale etti.

Kantarcı, ADD Yönetim listesinde istemediği bir kişiyi çizdirip yedekten bir üyenin listede yer almasına ve anahtar listenin delinmesine neden olurken, seçime gizli müdahalelerde bulunulması nedeniyle ADD Başkanı Zeki Saim Oral ve Yönetiminde bulunan 5 kişi istifa etti.

Yerel seçimlerde İlçe Yönetimi ile anlaşamayan Bülent Kantarcı, CHP Genel Merkezi’ne Yönetimi görevden aldırmıştı.

Kantarcı, 15 Gün önce yapılan CHP İl Başkanlığı kongresinde Çaycuma İlçe Kadın Kolları Başkanı Senem Küçükağız’ın Hakkı Güney’in listesinde olması nedeniyle istifaya davet ederek Kadın Kollarını da dizayn etmeye çalışmıştı.

Çaycuma da gerçek CHP’li parti dışına iten Belediye Başkanı Kantarcı, ADD seçimlerine de müdahale ederek huzursuzluğa neden oldu.

Partililer, önümüzdeki günlerde yapılacak olan AK Parti İlçe Kongresi’nde de CHP’li Kantarcı’nın AK Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ile yönetim listesini oluşturacağını iddia etti.

Editör: TE Bilisim