Çaycuma Belediyesi yaz aylarında bir olumsuzluk yaşanmaması için çeşitli mahallelerde 5.5 kilometre yola sıcak asfalt döktü. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Kantarcı: “9 mahallede öncelikli olarak halledilmesi gereken yolların asfaltını yaptık”

Çaycuma Belediyesinin yaz ayı hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. İlk etapta mahallelerde, önceliği olan yolların asfalt işini tamamlayan Çaycuma Belediyesi, sonbahara kadar da büyük miktarda parke kaplama çalışması yapacak. Çalışmaları yakından takip eden Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Mart ayından bu tarafa sürdürdüğümüz sıcak karışım, sıcak asfalt çalışmalarımızın bu dönem için sonuna gelmiş vaziyetteyiz. Merkez ilçemizde 9 mahallemiz var. 9 mahallenin 9’unda da, öncelikli olan yolların, yaz sezonu başlamadan sıcak asfalt kaplamasını yaptık. Bu şekilde, önümüzdeki yaz sezonunda, insanlarımızı tozdan kurtararak daha rahat hareket etmelerini sağlayacağız” dedi.

SONBAHARA KADAR ÇOK CİDDİ MİKTARDA PARKE YOL YAPACAĞIZ

Asfalt çalışması yapılan yerleri açıklayan Kantarcı, “Gemiciler Mahallesi’nden Yolgeçen Köyü’ne doğru uzanan ve mahallenin ana arteri olan yolu yaptık. Ondan önce İstasyon Mahallesi’ndeki Kenan Aydın Caddesi’ni tamamladık. Orada çok güzel bir yola sahip olduk.  Terminal kavşağını yaptık. Yeni Mahalle’de, yeni belediye binamıza giden Uğur Mumcu Caddesi’nin kaplamasını yaptık. Pehlivanlar Mahallesi’nin ana yolu olan Pehlivanoğlu Caddesi’ni tamamladık. Bu çalışmaları yaparken belediyemizden hastaneye kadar olan yolu da hem kaldırımlarıyla hem de ana yoluyla ele almış olduk. Böylece hastane yolumuzu da rahatlattık. Bu çalışmalarla, Çaycuma’nın her köşesinde ulaşımı kolaylaştırmış olduk. Bu yaptığımız yerlerin bir bölümünde de yaya ve bisiklet yolu çalışmalarına devam edeceğiz. Ancak bu çalışmayla yol işleri bitmiş olmuyor.  Bu sene 5. yılımızın içinde bulunuyoruz. İnşallah sonbahara kadar çok ciddi miktarda parke yol çalışmalarımız var. Bir şehri 4 yıl içinde yeniden her şeyiyle ele almak kolay bir iş değil. Kamuoyunda da bunun takdirinin gayet iyi yapıldığını görüyorum”

ÇAYCUMA’DA CİDDİ ANLAMDA PROBLEMİMİZ KALMADI

Göreve geldikleri ilk yılında doğalgaz çalışması için Çaycuma’nın tamamını kazdıklarını vurgulayan Başkan Kantarcı, şöyle dedi: “Çaycuma’nın her tarafına her köşesine kısa bir sürede doğalgazı getirdik.  

Herkesin ayak bastığı yerler olan ana arterleri, söz verdiğimiz gibi, tamamladık. Bundan sonra ara yollara, ara sokaklara, mahalle içlerine daha çok gireceğiz. Şu anda Çaycuma’da ciddi anlamda bir problemimiz kalmadı. Ben bu çalışmaları yürüten Çaycuma Belediyesinin fedakâr ekiplerine, bu işlerde bizlere yardımcı olan beraber çalıştığımız tedarikçilerimize ve bize sabırla katlanan Çaycuma halkına teşekkürlerimi sunuyorum.”

REFAH VE MUTLULUK KENTİ OLMAYA HERGÜN  DAHA ÇOK YAKLAŞIYORUZ

Çaycuma’nın çok güzel bir coğrafyaya sahip olduğunu ifade eden Başkan Kantarcı, şöyle devam etti: “Çaycuma, bu yaptığımız çalışmalarla da giderek çok güzel bir kent olma yolunda. Yaya ağırlıklı, bisiklet ağırlıklı, insanların huzur içinde refah içinde mutluluk içinde yaşayacağı bir kent olmaya günden güne hızla yaklaşıyor.”

VAATLERİMİZİ FAZLASIYLA YAPTIK

Başkan Kantarcı, diğer projelere de değinerek, “Nehir kıyısındaki düzenlemelerimiz hızla devam ediyor. Belediye binamıza inşallah 3-4 ay içinde taşınmış olacağız. Belediye binamız bölgemizin belki de en güzel mimarisi olan en önemli binalarından. Büyüklük itibariyle de uzun yıllar hizmet edebilecek bir bina. Türkiye çapında proje yarışmasında elde ettiğimiz spor merkezimizde çalışmalarımız devam ediyor. Orada işler bir hayli ilerledi. Belediyemizin hemen batısından hastaneye ulaşan asansör inşaatımız da birkaç ay içerisinde hizmete girmiş olacak. 5 yıl önce aday olurken vatandaşlarımıza ne söz verdiysek fazlasıyla, mislisiyle yerine getirmiş olmanın heyecanını, rahatlığını ve mutluluğunu paylaşmak istiyorum. Ancak hizmet yapmakla biten bir şey değil. Yaptıkça çoğalan daha çok istek duyulan bir şey. Çaycuma’da çıta çok yükseldi. İnsanlar şu an hiçbir sorun olmasa bile sokaklarının, kaldırımlarının yeni baştan yapılmasını arzu ediyor. Bu bir taraftan hoşumuza gidiyor. Ama kısa vadede bunların olamayacağını da biliyoruz. Bir taraftan israfa karşı olmamız nedeniyle bu konuda gelen isteklerin vatandaş açısından haklılığını bilmekle beraber ama şu anda acil bir sıkıntımızın olmadığını ben buradan tekrar ifade etmek istiyorum.” dedi.

MUTLAKA ÇAYCUMA’YI GEZİN

Tüm vatandaşları Çaycuma’ya davet eden Başkan Kantarcı sözlerini, “Çaycuma’ya bugüne kadar gelmedilerse mutlaka gelmelerini, Çaycuma’yı gezmelerini, Çaycuma’da alışveriş yapmalarını 4 tane salonu bulunan ve vizyon filmleri oynayan Çaycuma Sineması’nda mutlaka film seyretmelerini, nehir kenarında vakit geçirmelerini, sayısı günden güne artan kafelerimizde zaman geçirmelerini, bisiklete binmelerini, ve Çaycuma’nın yaya yollarını arşınlamalarını tavsiye ediyorum kendilerine. Çaycuma Belediyesinin bütün çalışanlarıyla Çaycuma halkının hizmetinde olmaktan memnuniyetimi ifade ediyorum.”

Editör: TE Bilisim