AK Parti Genel Merkezi, seçimde başarısız olan İlçe Başkanları ile yollarını ayırıyor.

Genel merkez, yapılacak kongrelerde aday olmaları uyarısında bulunduğu ilçe Başkanları tek tek “aday olmayacağını” açıklarken, Devrek İlçe Başkanı Yaşar Canbaş’ın ardından Çaycuma İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı’da sosyal medya hesabından aday olmayacağını duyuran isimlerden oldu.

AK Parti Genel Merkezi’nin başarısız bulduğu için görevine son verdiği Doğancı, İlçe Yönetim Kurulu Üyesine “Kes lan, size hesap vermeye mecbur muyum” demiş, bu tartışma üzerine de de Metin Malakçı yönetimden ve partiden istifa etmişti.

Çaycuma’da müteahhitlik işleri son hızla devam eden AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu son yapılan yerel seçimlerde AK Parti adayı Ahmet Karayılmaz’ı İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı ile birlikte yalnız bırakmış, CHP’li Bülent Kantarcı’nın adeta seçimi alması için çaba göstermişti.

AK Parti’yi kendi ticari gelecekleri için saf dışı bırakan Milletvekili ve İlçe Başkanı Doğancı, CHP’li Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya bu güne kadar tek bir muhalefet dahi yapmamaları, parti Çaycuma’da pasif duruma düşürmeleri partililer tarafından da eleştiri konusu oluyordu.

Editör: TE Bilisim