Çaycuma’nın kardeş kenti Lennestadt’ta depremzedelerle dayanışma için kampanya başlatıldı. Bizzat Belediye Başkanı Tobias Puspas’ın çağrısı ile başlatılan kampanyada elde edilen gelir Çaycuma Belediyesi'ne aktarılarak, bölgede prefabrik evler yapılması sağlanacak.

6 Şubat günü meydana gelen ve 50 binin üstünde kişinin ölümüne neden olan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, yaraları sarıp yıkılan kentleri ayağa dikmek için çalışmalar devam ediyor. Devam eden çok sayıdaki uluslararası dayanışma kampanyasına bir yenisi de Almanya’dan eklendi.

Çaycuma’nın Almanya’daki kardeş kenti Lennestadt’ta, bizzat Belediye Başkanı Tobias Puspas tarafından yapılan çağrıyla yeni bir kampanya başlatıldı. Açılan hesap numarasını pek çok kanaldan duyurusunu yapan Belediye Başkanı Puspas “Çaycuma yardım ediyor, biz de edelim” başlığıyla tüm Lennestadt halkını dayanışmaya çağırdı.

ÇAYCUMA BELEDİYESİ ARACILIĞIYLA YARDIMLARIN TAM HEDEFİNE ULAŞACAĞINDAN EMİNİM

Kampanyada elde edilen gelirin Belediyenin deprem bölgesi için yapmayı tasarladığı prefabrik evlerin finansmanında kullanılacağını söyleyen Puspas, “Çaycuma Belediyesi depremden doğrudan etkilenen bölgeler için küçük, tamamen işlevsel ahşap evler imal ediyor. Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ne kadar çok finansman bulunursa o kadar çok ev yapılacağını söyleyerek herkesten destek istiyor. Belediye Başkanı olarak yapacağınız yardımların tam hedefine ulaşacağından emin şekilde "Çaycuma yardım ediyor, biz de katılıyoruz" kampanyasını başlatıyorum.” dedi.

İNSANLARIN YARDIMINIZA İHTİYACI VAR

Yapılacak evlerle ilgili detaylı bilgiler de veren Puspas, açıklamasında, “Geçmişte, Ahr Vadisi’nde meydana gelen sel felaketi için yürüttüğümüz, ‘Lennestadt yardım ediyor’ kampanyasında neleri başardığınız gördünüz. Bu kez de başaracağız. Bu doğal afetten etkilenen insanların yardımınıza ihtiyacı var.” şeklinde ifadelere de yer verdi.

Editör: TE Bilisim