Çaycuma TSO’nın yaptığı başvuru ile Çaycuma Manda Yoğurdu Coğrafi İşaret aldı.

KOSGEB desteği yaklaşık 8 yıl önce Çaycuma’da Aynur Çakar tarafından açılan “Aynur Abla Manda Yoğurdu” yöresel ürünler mağazası ile Çaycuma ve manda yoğurdu yeniden anılmaya başladı.

Aynur Çakar’ın KOSGEB projesi ile Türkiye genelinde Çaycuma Manda yoğurdunda yaşanan talep artışı sonrası Çaycuma’da bir çok firma açılmaya da öncülük etmiş oldu.

İlçe de manda az olmasına rağmen Çaycuma Manda Yoğurdu olarak ülke genelinde yaşanan talep karşısında Çaycuma TSO Başkanlığı’nın Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan başvuru ile tüketiciler için ürünün kaynağını, karakteristik özelliklerini ve ürünün söz konusu karakteristik özellikleri ile coğrafi alan arasındaki bağlantıyı gösteren ve garanti eden kalite işareti olan Coğrafi işaret alındı.

Çaycuma Manda Yoğurdu’nun coğrafi işaret alınmasında katkısı olanlara teşekkür eden ‘Aynur Abla Çaycuma Manda Yoğurdu’ yöresel ürünler mağazasının sahibi Aynur Çakar, bu güne kadar bu alanda bir çok etkinlik ve girişimde bulunduklarını söyledi.

Aynur Abla’ olarak sürekli fedakarlık yaptıklarını belirten Aynur Çakar, “Sevgi ile aşk ile yöremize hizmet etmeye devam ediyoruz bu çalışmaları yaparken ne yazık ki bazı kuruluş ve kişiler tarafından desteklenmek yerine yok sayılarak görünmezden gelinerek algı operasyonlarına maruz kaldık.

Üzerinde durmadık üzerine bastık geçtik. Neticede var olan manda yoğurdumuzu yok olmaktan kurtarıp sahaya sürdük. Sonuçlarını kamuoyumuza bırakıyoruz. Bu vesile çıktığımız bu yolda inançla, ısrarla çalışarak  tüm olumsuzluklara rağmen Bu yöresel ürünümüzü hak ettiği yere gelmesini başardık. Bize sadece bu işin uzmanları olan hocalarımızdan teşekkür geldi, buda bize yetiyor. Bu vesile Yola çıktığımız Üreticilerimiz ile bize her zaman destek veren basınımıza Çaycuma ve Zonguldak halkına teşekkür eder Ramazan bayramlarını tebrik ederiz.” dedi.

Editör: TE Bilisim