Her sıkıştığında “Beni kimse parayla satın alamaz”, “İftira atılıyor”, “Para karşılığı her türlü iftirayı atan basın”, “tehdit ediliyorum” diyerek yaygara kopartan Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, tüm usulsüzlüklerini köşesinde haberi yapan gazetecileri belden aşağı yazılar yazarak aklamaya çalışan Pusula Gazetesi’ne açıklama yaptı.

İşte Ömer Ünal’ın kankası Pusula Gazetesi’ndeki açıklaması; 

Belediye Başkanı konuştu: Beni kimse parayla satın alamaz
13-08-2021 | 16 : 02 54 (Pusula)
Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, “Beni kimse parayla satın alamaz. Parayla kimsenin tetikçiliğini yapmam. Yalan söylemem, iftira atmam. Halkın bana verdiği görevi layıkıyla yapmaya çalışırım” dedi.
Ömer Ünal, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:
“Son günlerde kendini yerel basın diye adlandıran, para karşılığı her türlü iftirayı atmaya çalışan, aslı ve doğruluğu olmayan iftiralarla basın üzerinden şahsımı tehdit etmeye çalışan bazı yerel gazetelerde hakkımda bazı suçlamalar yapılmıştır.
Bilindiği gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir Hukuk Devletidir. Devletimizin bütün birimleri kanunlarla hukuka uygun olarak yönetilmektedir. Bir Belediye Başkanına hukuksuz işlem yaptırmak için güdümlü ve ön yargılı yerel basın kullanılmak sureti ile gerçek dışı haberler yaptırılarak, tehdit edilerek ve iftira atılarak sonuç alınması mümkün değildir.
Güdümlü ve ön yargılı yerel basında şahsımın fotoğrafları, Sayın Valimizin fotoğrafları, Sayın Cumhuriyet Başsavcımızın fotoğrafları ve Beldemizde iş yapan müteahhit arkadaşlarımızın fotoğrafları kullanılarak tarafım tehdit edilmekte, iftiraya uğramakta olup, kamuoyunda algı oluşturulmaya çalışılmaktadır.
Ben Filyos Belediye Başkanlığına değerli halkımızın oylarıyla üçüncü dönem seçildim. Söz konusu iftiraları atan gerçek dışı beyanda bulunan güdümlü bazı yerel basın her zaman bizi karalamaya, küçük düşürmeye, itibarsızlaştırmaya çalışmış ancak halkımız gerekli cevabı vermiş ve oy farkıyla bizi üçüncü defa seçmişlerdir, Halk her zaman doğruyu bilir.
Biliyorum ki Filyos halkı bu işin doğrusunu uzaktan kumanda olan gazetecilerden daha iyi bilmektedir, Gazetecilik yapmak gerçek dışı haber yapmakla olmaz. Bizim hukuk sistemimizde iddia sahibi iddiasını ispatlamakla yükümlüdür. İddiasını ispatlamayan müfteridir, alçaktır. İftira ile bir yere varılamaz. Tüm bu hususların yanında İlahi Adaletinde var olduğunu kimse unutmamalıdır.
Sözde gazetecilere buradan söyleyeceğim iddialarını ispatlamalarıdır, Kendileri kazanınca hukukun işlediğini karşı taraf kazanınca şaibeli olarak kazandığını zannedenler. Devletimizin yargısını ve bürokratlarımızı zan altında bırakmaktadır. Tarafımca Belediyemiz avukatı ve şahsi avukatım tarafından, söz konusu gerçek dışı haberler ile ilgili gerekli yasal sürecin başlatıldığının bilinmesi ve bu gibi uzaktan kumanda ile yönetilen basına hukuk çerçevesinde hesap soracağımın bilinmesini kamuoyuyla paylaşmak isterim.
Belediye Başkanı olarak bu haberlerin arkasında kimlerin olduğunu, gerçek dışı haberleri yapan ve yaptıranları biliyorum; çünkü kendi gazetelerinde bana daha öncede çok saldırdılar, çok iftira attılar ama sonuç alamadılar. Benim hukuksuz olan hiçbir işi yapmam mümkün değildir.
Bu işi yaptıranlara ve yapanlara buradan sesleniyorum; Beni parayla satın alamazsınız. Beni tehditlerle, gerçek dışı haberler ile kanun dışı işler yapmaya zorlayamazsınız, benim aklım-fikrim ve inandığım değerler ve saygı değer halkım sizle mücadelede en büyük destekçimdir. İnanıyorum ki, haklı olanlar mutlaka kazanacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

 

Editör: TE Bilisim