AK Parti İlçe Başkanlıklarını belirleme sürecinde ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Devrek İlçesinde eski Milletvekili Özcan Ulupınar Devrek AK Parti İlçe Başkanı’nı belirlemeye çalışırken, Çaycuma da AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu yeni bir adayla Genel Merkez’de etkili olmaya çalışıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a imar affı nedeniyle “İmar affını çıkaranların Allah belasını versin” diyen Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya 15 gün sonra plaket veren Veli Verim’i destekleyen Ahmet Çolakoğlu, bu kez de babası İl Genel Meclis Üyesi olan Avukat Veysel Başören’i çıkarma gayretleri parti tabanında rahatsızlıklara neden oldu.

Parti değil, aile şirketi oluşturmaya çalışıyor

Çaycuma AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Ali Başören’in Avukat oğlu Veysel Başören’i destekleyen Milletvekilli Ahmet Çolakoğlu, AK Parti Genel Merkezi’nin diplomalı adaylar arayışını fırsata çevirmek istiyor.

Teşkilatın içinden gelen, halka tepeden bakmayan, partiyi ve sokağı bilen koltuktan güç almak yerine koltuğa güç veren İlçe Başkanlarının göreve gelmesini bekleyen AK Parti tabanında Milletvekili Ahmet Çolakoğlu’nun desteklediği tüm adaylar ticari faaliyetlerini zora sokmayacak isimlerden seçmesi “Parti değil, aile şirketi oluşturmaya çalışıyor” yorumlarına neden oluyor.

Yerel seçimlerde kendi adayını yalnızlaştırarak CHP’li Bülent Kantarcı’ya büyük bir fark attırarak seçimi aldıran Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Çaycuma da konut ruhsatı alan dört firmadan biri olarak müteahhitlik yapıyor.

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın ayağına dolaşmayacak bir İlçe Başkanı ile arayışını sürdüren Milletvekili Çolakoğlu’nun, babası İl Genel Meclis Üyesi olan birinin avukat oğlunu  göreve getirip getirmeyeceği, İl Koordinatörü Metin Çelik’in ise tavrı merak ediliyor.

Editör: TE Bilisim