Filyos’ta iki müteahhide imar rantı sağlayarak doğa harikası bir beldeyi adeta peşkeş çeken, hakkında yolsuzluk, usulsüzlük ve imar rantları ile ilgili bir çok şikayet ve soruşturma bulunan Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’a yeni sorular hazırladık.

Bu sorulara, kendinde olan ayıplarla başkalarını kınayan, iftira ve şantaj yapan zavallılar değil, siz cevap verirseniz yayınlayacağız.

İşte o sorular;

2018 Yılında AK Partili Belediye Meclis Üyesi Serkan Köktürk’ü Danıştay Kararlarına rağmen usulsüz olarak Belediye’ye işe aldı mı?

Serkan Köktürk, kadro yasası ile Belediyeye temizlik işçisi olarak başlatıldı mı?

Tempo Gazetesi’nin AK Parti Belediye Meclis Üyesinin usul ve yasalara aykırı olarak Belediye’de kadroya alındığı haberinin ardından Serkan Köktürk apar topar Meclis Üyeliğinden istifa ettirildi mi?

Belediye’ye ait Filika Cafe’yi 10 yıllığına 39 bin TL gibi komik bir bedel ile kiraladı mı?

Filika Cafe’yi Meclis Üyesi Serkan Köktürk’ün kayınbiraderi Savaş Arıkan’ın üzerine açıldı mı?

Balıkçı Barınağı olarak yapılan yerin üst tarafında bulunan ve Su Ürünleri’ne ait ait olan Filika Cafe’yi Belediye nasıl ihaleye çıkardı?

İhale ilanı duyuruldu mu?

Kiraya verilen Filika Cafe’nin . kiraya verilen diğer mevsimlik mekanların aksine, aylık (yaz-kış) şeklinde tahsis edildi mi?

Kapalı alan kontratı yapıldıktan sonra mutfak ve dış mekan 3 cepheden oturma alanı olarak izinsiz genişletildi mi?

İşte İçişleri Bakanlığı’nın 03.08.2010 yılında 81 vilayete gönderdiği Danıştay Kararı;

Belediye veya il özel İdaresinde çalışan daimi işçinin, işçilik görevinden ayrılmadan aynı zamanda Belediye Meclisi Üyeliği ve İl Genel Meclisi Üyeliğini yürütüp yürütemeyeceğine ilişkin olarak Bakanlığımız Hukuk Müşavirliğinin Danıştay’dan istişari görüş istemi neticesinde;

“4857 Sayılı İş kanunu ile 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi kanunu, 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunun, belediye Meclisi ve İl genel Meclisinin görev ve yetkilerini belirleyen hükümleri ile söz konusu meclislerin toplantı ve görüşme yapma, komisyon oluşturma komisyon çalışmalarında görev alma, başkanlığa vekalet etme ve benzeri konuları düzenleyen hükümleri birlikte değerlendirildiğinde söz konusu kamu kurumlarında çalışan daimi işçilerin, işçi olmalarından kaynaklanan statüleri ile aynı tüzel kişilikteki meclis üyeliği statüleri birbiriyle çatışmakta, dolayasıyla meclis üyesi sıfat ve yetkilerini kullanarak aynı tüzel kişilikte karar alma, denetim ve yaptırım süreçlerine katılmalarının mümkün olmadığı sonucuna varılmıştır”

Açıklanan nedenlerle, Belediyede veya İl Özel İdaresinde çalışan daimi işçinin görevinden ayrılmadan aynı belediyede meclis üyesi veya aynı il özel idaresinde il genel Meclis Üyesi olarak görev yapamayacağı” şeklinde görüş ihdas edilmiştir.”

Editör: TE Bilisim