Hakkında çok sayıda yolsuzluk iddiası bulunan ve daha önce “görevi kötüye kullanmak, kamuyu zarara uğratmak, imar kirliliğine neden olmak” ceza alan Ünal, yolsuzluk ve usulsüzlük nedeniyle daha önce 5.5 ay hapis cezasına mahkûm edildi. Sürekli yolsuzluk haberleri ile gündeme gelen, yeşil alanları rant karşılığı imara açan Ömer Ünal’ın 2018 yılında görev yapan Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli tarafından soruşturma izni verdiği iddialarla ilgili açılan bir davadan bilirkişiye rüşvet vererek kendi lehinde raporda düzenlettirdiği ve bu davadan beraat ettiği iddia edildi.

Rüşvet ile bilirkişi satın alındı!

Çaycuma Adliyesinde açılan 2018/345 esas, 2018/679 nolu dosyada kamuyu zarara uğratmak suçundan 4 Milyon zimmet çıkan Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın mahkemeden istediği 4. Bilirkişiye Ankara’da 100 Bin lira rüşvet verdikten sonra lehine düzenlettirdiği rapor ile davadan aklandığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Cumhuriyet Savcılığı göreve…

Bilirkişiye verilen rüşvetin belgesinin, raporun sisteme atıldığı tarihte yapıldığı MASAK ve HTS kayıtlarının incelenerek resen dava açılması, Sayışta da hala görevli veya emekli olmuş konusunda uzman 3 kişilik bilirkişi ile davanın tekrar incelenmesi bekleniyor.

İmar rantları ve Belediyede yapılan yolsuzluklarla ilgili hakkında bir çok şikayet ve dava açılan AK Partili Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın bilirkişiye rüşvet vererek mahkemeyi yanılttığı  iddiası karşısında rüşvetin verildiği Ankara’da Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın resen dava açması beklenirken, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ve Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan’ın nasıl bir tavır sergileyeceği merak ediliyor.

Yargıda görev yapan Zonguldaklı bürokratlar nasıl kullanılıyor?

Yaptığı yolsuzluk ve usulsüzlükleri Yargıtay üyeliğine seçilen Zonguldaklı Yüksel Kocaman’ın gücü ile kapattığı ve toplumda bu algıyı yaratarak kendine dokunulmazlık zırhı veren Ömer Ünal’ın bilirkişiye rüşvet vererek davadan beraat etmesi, yargıda bulunan Zonguldaklı bürokratların samimiyetinin nasıl kullanıldığını da gözler önüne serdi.

Olayla ilgili ayrıntı ve detaylar gelecek…

Editör: TE Bilisim