DEVA Partisi Çaycuma İlçe Başkanı Ünal Kurt Çaycuma Belediyesi’nin yaptığı su zammının makul seviyelere indirilmesi  çağrısında bulundu.

İlçe başkanı Kurt yaptığı açıklamada “Ülkemiz en tehlikeli canavar olan enflasyon ile boğuşmaktadır.

Temel gıda maddeleri, ev kiraları, zorunlu diğer giderler yaz günlerinin de bitmesi ile halkımızı daha da tedirgin etmeye başladı.

Son dönemde gündemde olan su zammı ile Çaycuma’mızda da kaygı seviyesi arttı.

Açıklanan zam oranı, belirtilen enflasyon verilerinin de üzerindedir. Tonu 9.90 tl den 19.80 e yükselmesi, en temel ihtiyacımız olan suyu, diğer ilçelerimizle de kıyasladığımızda çok pahalı kullanacağımız anlamına geliyor.

Hatta işyerlerinde bu rakam daha yukarılarda seyrettiği için esnaflarımızdan gelen birtakım şikayet ve taleplerinden de haberdar oluyoruz.

Elbette ki enflasyonist ortamda, ekonomimizin olumsuz seyrinin de etkileriyle maliyetlerin artması kaçınılmazdır. Zamların tamamen geri çekilmesi temelsiz ve hayalci bir yaklaşımdır.

Ancak zam oranın düşürülmesi ve halkımızın rahatlatılmasını sosyal belediyeciliğin de bir parçası olarak tasavvur ediyor ve zamların makul seviyelere çekilmesi hususunda yetkililerimize açıkça çağrıda bulunuyoruz. Belediyemiz ve meclis üyelerimizin konuya hassasiyetle yaklaşıp, zamları makul düzeye çekeceklerini samimiyetle umut ediyoruz.

Halkımızın bizlere ilettikleri talep, temenni ve şikayetleri buradan duyuyoruz.

Zira, DEVA Çaycuma olarak siyaseti halkımıza faydalı olabilmek gayesiyle yapıyoruz.

Yerel meselelerde, halkımızın kazanması için gerekirse tüm siyasi ideoloji ve bakış açılarını rafa kaldırmaktan imtina etmeyiz. Her zaman söylediğimiz gibi,

Ülkemize, Zonguldak’a ve Çaycuma’ya faydalı olmak için mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilisim