Çaycuma Belediyesi 2021 yılının ilk Belediye Meclis toplantısını yaptı. Belediye Meclisi Salonu’nda yapılan toplantıya meclis üyelerinin yanı sıra, belediye daire amirleri ve bazı personel katıldı. Başkan Kantarcı’nın 2020 yılında yapılan çalışmalar hakkında kapsamlı bir sunum yaptığı toplantıda, sözleşmeli olarak çalışan personelin 2021 yılı maaşları da belirlendi. Toplantıda bazı mahallelerin sınırlarında düzenlemeler yapılırken, Sofular Mahallesi Çay Mahallesine katıldı. Karamusa köyü Aydınlar ve Dedeler bağlılıkları belediye sınırlarına dahil edilerek Karamusa Mahallesi adı altında yeni mahalle oluşturuldu. Yaklaşık iki buçuk saat süren toplantı, bir sonraki bireşim tarihinin 3 Şubat olarak belirlenmesinin ardından sona erdi.

YASA NEDENİYLE HAK ETTİĞİ ZAMMI ALAMAYAN ARKADAŞLARIMIZIN DURUMUNU DÜZELTECEĞİZ

Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı, oturumu kapatırken yaptığı açıklamada, “Biliyorsunuz asgari ücret belirlendi. Ancak biz Çaycuma Belediyesi olarak sayın genel başkanımızın da direktifi ile en az ücret alan arkadaşımıza, asgari ücretin üzerinde maaş veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bu sene belediyemizde taşeron personel olup da kadroya geçen arkadaşlarımız arasında en az ücret alanın net maaşı 3.100 lira olacak. Bunun altında hiçbir ücret olmayacak. Ama ben çalışanlarımıza bir müjde vermek istiyorum: Daha önce arkadaşlarımla bir toplantı yapmış, orada da söz etmiştim. 30 Haziran itibariyle, taşeron işçilerimizin kadroya geçirilmesi sırasında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile belirlenen müeyyideler sona erdi. Çok büyük bölümü bizim dönemimizde işe alınan arkadaşlarımız piyasa koşullarına uygun ücret alıyorlardı. Üretken bir belediye olduğumuz için bünyemizde kaynakçı, seramikçi, kalıpçı, operatör gibi çok sayıda nitelikli işçimiz var. Şayet biz bunlara piyasa koşullarına göre maaş vermezsek, bünyemizde tutamayız zaten. Ancak yayımlanan KHK bizim kurgumuzu bozdu. Toptancı bir anlayışla iki buçuk yıl herkesi çok düşük zam oranlarına mecbur etti” dedi.

YERİ GELEN PERSONELİMİZE %50 ZAM YAPACAĞIZ

Enflasyonun yüksek seyretmesine rağmen bu durumdaki çalışanlara KHK hükmü gereğince ancak %4 zam yapabildiklerini dile getiren Kantarcı, “Asgari ücretin yükselmesiyle tabanla tavan arasındaki makas sürekli daraldı. Yeri geldi, bu nitelikli personelle düz işçi arasında neredeyse ücret farkı kalmadı. Ben arkadaşlarıma sendika için acele etmemelerini söyledim. Cumhuriyet Halk Partili sosyal demokrat bir belediye olarak sendikaya karşı çıkmamız söz konusu olamaz. Biz öncelikle taşeron yasası nedeniyle ücret skalasında kaybolan derinliği sağlamamız gerekiyor. Şöyle bir yol izleyeceğiz. Öncelikle asgari ücretin üstündeki bir düzeyi taban olarak belirleyeceğiz. Sonra da taban olan 3.100 lira üstünün derinliğini, genişliğini ayarlayacağız. Yeri gelen personelimize %50, yeri gelen personele ise yüzde 10 zam yapacağız” diyerek açıklamalarınım sürdürdü.

ORTALAMA ZAM %25 OLACAK

Bu doğrultuda bir çalışmanın son aşamasına geldiğini, önümüzdeki günlerde açıklayacağını da ifade eden Kantarcı, “Yeni düzenlemeye göre, %50’nin de üzerinde zam yapacağımız personel var. Yüzde 10-15 gibi toptancı bir ücret artışı yerine, kalifiye, niteliği yüksek, çalışkan personelimize %50’nin üzerinde zam vereceğiz. Personelimize yapacağımız ortalama zamsa %25 olacak. Bu, bugüne kadar çevredeki belediyeler de dahil açıklananların hepsinin üzerinde bir ortalamadır. Hükümet memura %7,36 zam yaparken Çaycuma Belediyesi çalışanına %25 ortalama zam yapıyor. Hak edenin hak ettiği ücreti aldığı bir düzenleme yapıyoruz. Personelimize şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Editör: TE Bilisim