Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Çaycuma ilçesinde tarım ve hayvancılık tesislerinde incelemelerde bulundu.

Geriş Köyünde Hasan Yıldız ' a ait 5 dekar alanda kurulu armut bahçesi ziyaret eden Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Ahatlı Köyünde Tarım ve Orman Bakanlığı Genç Çiftçi hibe projesi ile kurulan Fatih Akbaş ' a ait 5.500 m2 Çilek bahçesinde inceleme yapıldı. Daha sonra Adaköy ' de kurulu Çay- Vet Murat Çarşanbalı 'ya ait 300 baş kapasiteli Manda ve Süt Sığırı işletmesi ziyaret edildi. Çomranlı Köyünde kurulu Ilyas Şıklı- Oen Enerji Grubuna ait İstiridye Mantarı Üretim tesislerini gezdi.

İşletmenin ve üretimin önemine dikkat çeken Vali Çınar,  "Üretimin önemi ve kazançlı olması önemli. Üretici kazandıkça Ülkemiz de kazanıyor. Verimli olan , rağbet gören üretimi ve ürün çeşitlerini desteklemeye devam edeceğiz. Çaycuma ' da üretim çeşitliliğini görmek, Ekim ayında armut ve çilekleri dalında görmek ne güzel. Üreticimiz , çiftçimiz mutlu oldukça biz de mutlu oluyoruz. " dedi.

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Gökhan İnan , İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Hakan Yüksel, Il Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Abdullah Püren , İlçe Tarım ve Orman Müdürü Coşkun Ulutaş, İlçe Jandarma Komutanı J.Kd.Bçvş. Murat Balkaş, Çaycuma Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın da incelemeye katıldı.


Editör: TE Bilisim