Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Devrekli Şair Rüştü Onur’u ölümünün 80.yıldönümünde andı.

    Rüştü Onur’un ardında bir kitaplık şiir, öykü ve mektup bıraktığını ve edebiyat dünyasında hak ettiği yeri aldığını belirten Başkan Çetin Bozkurt, “Rüştü Onur, kısacık ömrüne az sayıdaki ama kendine özgü tekniği ve üslubu olan şiirleri sığdırmış, ‘Garip Akımının önemli temsilcilerinden biri olarak edebiyat tarihimizde yerini almıştır. İlk hamurunu Zonguldak’ta edebiyat öğretmenliği yapan, dostu Behçet Necatigil’in yoğurduğu Onur, yakın arkadaşları Muzaffer Tayyip Uslu ve Kemal Uluser’le Zonguldak ve edebiyat dünyasının simgesi haline gelmiştir” dedi

     Onur’un şiirlerinde yaşam ile ölüm hep bir bütün teşkil etiğini belirten Başkan Bozkurt, “Onu, Zonguldak’ın saçak altındaki maden işçileri, çocukları, kenar mahalle insanları, kuşları ve denizi yakından ilgilendirip hüzünlendirmiştir. Bu tutum da onun edebiyatımızda haklı yerini almasını sağlamıştır. Şairimiz Rüştü Onur’u ölümünün 80.yıldönümünde sevgi ve özlemle anıyoruz. Bu vesileyle ebediyete göçmüş bütün sanatçı ve edebiyatçılarımızı rahmetle anıyorum” dedi.

BÜSTÜ ÖNÜNDE ANILACAK

     Devrekli şair Rüştü Onur ölümünün 80. Yıldönümü nedeniyle Devrek Cumhuriyet Alanı’ndaki büstü önünde anılacak. Devrek Belediyesi ile Devrek Rüştü Onur Sanat ve Kültür Derneği (ROSAK)’nin ortaklaşa düzenlediği tören saat:11.00’de.

TÖREN YARIN YAPILACAK

     Devrek Belediyesi tarafından bu yıl 2.si düzenlenen, Rüştü Onur Şiir Ödülü ve Müfide Güzin Anadol Öykü Ödülü sahipleri ödüllerini törenle alacak. Yarın saat:1900’da Devrek Belediye Nikah Salonunda  yapılacak olan törende Siyami Tığ ve ekibi de Devrek Türkülerinden oluşan bir konser verecek.

TÜM HALKIMIZI DAVET EDİYORUZ

   Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, yarın yapılacak Rüştü Onur’u anma ve ödül töreni etkinliklerine tüm halkı davet ettiklerini, kaydetti.

Başkan Bozkurt, “Sanatsever halkımızı belediye olarak yarın yapacağımız bu kültür ve sanat etkinliğimize bekliyoruz”dedi.

Editör: TE Bilisim