AK Parti Devrek İlçe Başkanlığı seçimleri, yerel seçimlerde yapılan ihaneti bir kez daha gündeme taşıdı.

“Siyaseti dondurdum, ticaretime bakıyorum” Milletvekili Özcan Ulupınar’ın siyasi hırs ve egolarının gölgesi altında AK Parti Devrek’te İlçe Başkanını arıyor.

Gruplaşmaların, ötekileştirilmelerin ve ayrıştırma politikalarını perde arkasında yöneten Ulupınar’ın, her ihtimale karşı DEVA partisi ile temasları da sürüyor. Kamuoyuna farklı, yakın çevresine farklı konuşan Ulupınar, bir taraftan AK Parti’yi dizayn etmeye, diğer taraftan yeni kurulan ve gelecek vaad eden partilerle yaptığı görüşmeler kamuoyuna sızmıştı.

Siyaseti bir kenara bıraktığını, işine odaklandığı söyleyen ancak Devrek’te siyaseti dizayn etmeye çalışan Ulupınar, yıllardır Bükrü ailesi ile yaşadığı siyasi ve ticari rekabeti yeni seçilecek olan Devrek İlçe Başkanlığı konusunda da sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ereğli mitinginde, eski Milletvekili Özcan Ulupınar’ı yanına çağırarak “Adayına sahip çık” diyerek tembihlemesine rağmen yerel seçimlerin 252 oy ile CHP’ye kaptırılması, AK Parti’ye yapılan ihanetleri ortaya koymuştu.

Yerel seçimlerde AK Parti Belediye Başkan adayı Sezai Bükrü, eski Milletvekili Özcan Ulupınar’ı defalarca ziyaret ederek destek istemesine rağmen, Ulupınar’ın milletvekilliği dönemindeki danışmanı Aynur Akdemir’in kayınbiraderi Ahmet Akdemir MHP Devrek Belediye Başkan adayı olarak hiç de azımsanmayacak bir oranda, 1.280 oy alarak Cumhur ittifakına Devrek’te seçim kaybettirmişti.

Devrek yerel seçim sonuçları:

CHP (Çetin Bozkurt): 6.949

AK Parti (Sezai Bükrü):6.697

MHP (Ahmet Akdemir): 1.280

Editör: TE Bilisim