Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, düğün salonu kundaklanan CHP Belde Başkanı Murat Çakır tarafından azmettiricilik iddiası ile savcılığa verildi.

15 Ekim 2019 Tarihinde sabaha karşı kundaklanan ADA Düğün Salonu sahibi olan CHP Belde Başkanı Murat Çakır, Devrek Cumhuriyet Baş Savcılığı’na hem Başkan Satılmış, hem de Gebeş’e yakınlığı ile bilinen üç kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Muhalif olanların başına iş geliyor…

“Çaydeğirmeni beldesinde muhalif olanların başına iş geliyor” diyen Ada Düğün Salonu sahibi ve CHP Belde Başkanı Murat Çakır, savcılığa yaptığı suç duyurusunda sosyal medyada kendisini hedef alan ve “yeniden yakarız” diyen üç kişinin, Başkan Gebeş’in ayrıştırıcı ve hedef gösteren sözleri olduğunu söyledi.

‘YENİDEN YAKARIZ’ diye tehdit ettiler

M.C ve başka bir suçlamadan dolayı halen cezaevinde tutuklu bulunan S.Ç hakkında şikayetçi olan Çakır, M.C ve S.Ç’nin Gebeş tarafından azmettirildiklerine inandığını ve iki şahsın yine Gebeş tarafından desteklendiği iddiasında bulunurken bu iddialarını da şikayet dosyasında yer verdi.

Çakır şikayet dilekçesinde, ‘’ 20.01.2021 tarihli sosyal paylaşımlarında M.C isimli şahıs, düğün salonumun yanmasıyla ilgili olarak ‘yeniden yakarız’ şeklindeki söylemi ile hem olayın suçlularına işaret eden ikrar niteliği taşımakta, hem de şahsıma ve mal varlığıma yeniden büyük zararlar verileceği tehdidini içermektedir’ derken haklarını hukuki yollardan aramaya devam edeceğinin altını çizdi.

Tehdit edenler Gebeş’in çalışanları mıydı?

Murat Çakır’ı sosyal medyada “Yeniden yakarız” sözleriyle tehditte bulunanlar M.C’nin daha önce Çaydeğirmeni Belediyesi’nde çalıştığı, daha sonra başka bir kuruma geçtiği iddia edilirken, C.Ç’nın ise cezaevinde yattığı ve Başkan Gebeş’e yakınlığı ile bilindiği iddia edildi.

İfadeye çağrılacak mı?

Suç duyurusunda bulunan Çakır, tarafların henüz ifadeye çağrılmadıklarını ifade ederken “Adalete güveniyorum. Türk Adaleti haksızlığı, tehditleri, hakaretleri ortaya çıkaracaktır. Hiç kimse Türk Adaletinden daha üstün değildir” dedi. Diğer yandan Gebeş’in ifadeye çağrılıp çağrılmayacağı gibi çağrılması durumunda nasıl bir ifade vereceği de merak konusu oldu.

Editör: TE Bilisim