Devrekli şair Muharrem Akman’ın ikinci şiir kitabı “Bir Madenci Öyküsü” çok yakında Artshop Yayınları arasından çıkarak okuyucuyla buluşacak.

    Aynı zamanda bir maden emekçisi olan Muharrem Akman’ın “Bir Madenci Öyküsü” kitabı 112 sayfa ve 70’in üzerinde şiirden oluşuyor.

    Kitapta yer alan şiirlerinde Akman, Zonguldak’ta yerin metrelerce altında çalışan maden işçilerinin yaşamını, yaşadıkları zorlukları, insani değerlerini, toplumsal ilişkilerinin yanı sıra kırsal kesim insanının kendisinde bıraktığı izleri, iyi bir gözlem ve duyarlılıkla konu ediniyor.

    Daha önce “Dağların Dağlarıma Benzer” adlı kitabıyla büyük ilgi uyandıran Muharrem Akman’ın bu kitabı da büyük beğeni toplayacağa benziyor. Kitapta ayrıca şair-yazar Hayri Sarı’nın da Akman’ın şiirlerine yönelik bir değerlendirme de yer alıyor.

     Şehir, Bizim Ece, Halkın Sesi, Bölge Haber gibi Türkiye’nin bir çok şehirlerinde yayın yapan gazete ve dergilerde şiirleri yayınlanan Muharrem Akman’ın bu kitabı bir dönemin madenci tarihine ışık tutarak bölge insanının yaşayışına tanıklık ediyor. Böylece Akman’ın bu kitabıyla Zonguldak kültür, sanat ve edebiyat dünyası yeni bir soluk kazanmış olacak.

     Şair Muharrem Akman’ı kutluyor, kitabının bol okuru olmasını diliyoruz.

Editör: TE Bilisim