Çaydeğirmeni 75. Yıl İlköğretim Okulu’nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerini krize dönüştüren Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş’e bir tepki de CHP Merkez İlçe Başkan Adayı Osman Zamioğlu’ndan geldi.

Zaimoğlu, “Cumhuriyet ve ULU ÖNDERİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK sayesinde o koltukta oturan;

Çaydeğirmeni belediye başkanı Gebeş, Bu senin ikinci vukuatın.. Nedir bu içine sindirememek bilmem ama şunu çok iyi biliyorum ki... Bu yaptığın saygisizlığın hesabını seçimlerde vereceksin.. Bu kenara NOT alındı.. Gereken yapılacaktır” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Olay neydi?

CHP Belde Başkanı Murat Çakır’ın alanda Atatürk posteri olmaması karşısında gösterdiği tepkinin ardından Atatürk’ün küçük bir portresi alana getirilirken, ayakaltına konuldu.

Aynı tören kutlamalarında protokolün yer aldığı sandalye üzerinde “CHP-Murat Çakır” yazılı kağıt Başkan Gebeş tarafından okul Müdürü’ne söktürülmüş, CHP protokol dışına atılmıştı.

Satılmış Gebeş, CHP’li Çakır’a yanıt vermek yerine Alev Uzunbaş’ı hedef aldı

Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine belediye Başkanı Satılmış Gebeş, sosyal medya hesabında “Bak Alev bak! Bayrak da, Atatürk posteri de bizler de buradayız. Bizim Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, bayrağımıza, Cumhuriyetimize olan sevgimizi kimse sınamasın. Kimse haddini aşmasın. Yalan haberlerine bizi alet etmesin” paylaşımı ile iddia sahibi Murat Çakır’a yanıt vermek yerine Alev Uzunbaş’ı yalan haber yapmakla suçlamıştı.

Çakır; Bukalemun senin yanında halt etmiş!

Gebeş’in anlamsız ve tutarsız paylaşımının ardından da CHP Belde Başkanı Murat Çakır yorum yaparak, “Satılmış Gebeş haberi yalanlıyorsun. Törende bizim tepkimizden sonra elin ayağına karıştı, tören başladı. Öyle posterler asıldı, protokoldeki ismimizi Müdürü çağırıp azarladığın, söktürdüğün oradaki tüm öğretmenler ve ahali tarafından görüldü. Bukalemun senin yanında halt etmiş” diyerek Gebeş’i gerçekleri nasıl çarpıttığını ortaya koydu.

Editör: TE Bilisim