Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Devrim Şehidi Mustafa Fehmi Kubilay’ın ölüm yıl dönümü nedeniyle bir anma mesajı yayınladı.

    Başkan Bozkurt, 23 Aralık 1930’da Menemen’de şehit edilen Öğretmen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın Cumhuriyet’i koruma kararlılığının bir simgesi olduğunun altını çizdi.

     Başkan Bozkurt, “23 Aralık 1930’da Cumhuriyet’e karşı ayaklanan gericiler, Öğretmen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki’yi şehit ettiler. Bugün, bu hazin olayın üzerinden tam 91 yıl geçti. Ancak Cumhuriyet tarihinin en önemli olaylarından biri olan ‘Menemen Olayı’nın etkileri günümüzde de hala belleğimizdedir” dedi.

     Bozkurt, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kubilay demek, gericiliğe karşı canı pahasına direnmek demektir. Kubilay, irticanın karşısındaki devrimci iradenin temsilcisidir. Atatürk ilke ve devrimleri uğruna canını feda eden şehit Asteğmen Kubilay'ı minnet ve saygı ile anıyorum. Bizler, laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin evlatları olarak, gericiliğe ve karanlığa karşı onun kararlılığıyla mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilisim