Devrek Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında sabah saatlerinde başlayan kutlama etkinlikleri Fener Alayı ve konserlerle kutlandı.

Devrek Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan tur da 1964-1982 yılları arasını kapsayan araçlar şehir merkezinde tur atarak vatandaşları selamladı.

Klasik Araba Cumhuriyet Turu’nun startını veren Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, “Cumhuriyetimizin 98. yılında klasik arabalarla birlikte Devrek sokak ve caddelerinde halkımızla birlikte coşkulu bir kutlama yapıyoruz. Cumhuriyeti en güzel şekilde gelecek nesillere aktarmak için bütün dünyaya haykırıyoruz, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet bağımsız bir şekilde varlığını sürdürecektir. Büyük Atatürk'ün ‘En büyük eserim.’ dediği Cumhuriyet emin ellerde.”diye konuştu.

Devrek Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde cumhuriyet koşusu düzenledi. 63 sporcunun katıldığı Cumhuriyet Koşusu’nda bayanlar 3, erkekler ise 4 kilometrelik mesafeyi koştu. Devrek Belediyesi önünden başlayan koşu yine Devrek belediyesi’nin önünde sona erdi.

Çocuklar için etkinlikler düzenlendi…

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Devrek Belediyesi tarafından çocuklar için Survivor ve Palyaço gösterisi düzenlendi.

Devrek Cumhuriyet Alanı’nda yapılan ve çocuklar tarafından büyük ilgi gören Surviyor ve Palyaço Gösterisiyle çocuklar doyasıya eğlendi. Başkan Bozkurt çocuklara bayrak, balon ve pamukşekeri dağıttı.

Kutlamalar kapsamında akşam saatlerinde Fener Alayı düzenlenirken, Devrek Kültür Derneği Türk Halk Müziği Korusu, Şef Remzi Budak Konseri ve Batum konseri ile Devrek, Cumhuriyet kutlamalarına doydu.

Editör: TE Bilisim