Özel Haber Selçuk KOÇAKLI Haberin devamı yarın…

Zonguldak’ın Devrekli Gurbetçilerinden Metiner Çeribaş,  AK Partili Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ve Devrekspor ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Devrekspor’u Türkiye’nin Altınordusu yapmak ve son 5 yıl içinde Devrekspor’u PTT 1. Lige çıkarmak için gurbetçiler olarak büyük bir uğraş verdiklerini belirten Zonguldak’ın Devrekli Gurbetçilerinden Metiner Çeribaş,  bunun için Türkiye de bulunan Devrekli iş adamları ve Almanya da yaşayan iş adamlarının da  tam desteğini almamıza rağmen AK Partili Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci’nin bu oluşuma destek vermediğini belirtti. 

Ayrıca, AK Partili Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci’nin Devrekspor için kendilerinden yarım milyon TL kaynak sağlamamızı ve  futbolcu istemesine rağmen kendilerini yönetime almadığını belirten Çeribaş, Belediye Başkanı Semerci’nin Devrek’i halka ve dünyaya tanıtmak istemediğini söyledi. 

İşte Metiner Çeribaş’ın Selçuk Koçaklı’ya yaptığı çarpıcı açıklama;

“Başkan Semerci bana  “Devrekspor’a el atar mısınız” dedi”

“Biz gurbette yaşayan Devrekliler olarak uzun zamandır iyi bir çalışma içerisindeydik.  Tesadüf bu sene izine geldiğim zamanda bir pastanede otururken, yanımda Yüksel Onur ile birlikte kahvaltı yapıyorduk. Sayın Belediye Başkanı Mustafa Semerci o esnafa oradaydı ve bana dedi ki, “Devrekspor’a el atar mısınız” dedi. Tabi ki bende buyurun başkanım oturalım dedik ve kısa bir istişare ettik kendisi ile.  Daha sonra kendisinden toplantı talep ettik, bu toplantıyı  Bayram’dan önce yaptık kendisi ile.  O esnada da Almanya’daki iş adamlarıyla görüşmelerimiz oldu, değerli iş adamlarıyla hemen bunu istişare ettik. İstişare sonrasında Belediye Başkanı Mustafa Semerci’ye de  bunu hemen ilettim.  Ve kendisine bu oluşumla ilgili Almanya ayağı, Belçika ayağı, Hollanda ayağı ve İstanbul’da ki Devrekli iş adamlarının da olduğunu söyledim”

“Semerci bizden yarım milyon TL kaynak sağlamamızı istedi”

“Yerel ve yöreselde çıkan haberde Belediye Başkanı Mustafa Semerci başkanımız Metiner Çeribaş bir arkadaşı olarak haber yansıttı. Bunu kesinlikle ret ediyorum. Biz bir iki kişi değil 9 kişi yurt dışında yaşayan arkadaşlarımızla yönetime girmek için talep ettik kendisine. Tabi Devrek Belediye Başkanımız Mustafa Semerci, bizden kulübün 1 milyon TL bütçesi olduğunu bunu belediye olarak kendilerine çok ağır geldiğini söyledi.  Bizden  de mevcut yarım milyon TL’nin üzerinde bir kaynak sağlamamızı talep etti . Bizde bunun daha da üstüne çıkabileceğimizi kendisine ilettik.  Ve bunun için ikinci toplantıyı kendisinden istedik.  Yalnız Devrek Belediyespor için yapmak istediklerimizi Belediye Başkanı Mustafa Semerci Başkanımıza ilettik” 

“Semerci bizden 3 oyuncu istedi”

Başkan Semerci bizden 3 tane futbolcu istedi. Kendisine bu 3 futbolcuyla Almanya’da görüştüğümüzü iki tanesinin  onayını aldık dedik. Hatta futbolcular  son dakikaya kadar da beklediler bu oluşumla ilgili.  Gelmek istediklerini, hatta bir tanesi  Ankara’da Etimesgut’ta oynamış bir gurbetçi futbolcu. Kendisi özellikle Devrekspor’un BAL’da oluşunu 3. Lige çıkmasında büyük katkısı olacağını söyledi.  Ve iki arkadaşımla birlikte onunda bizden talep ettiği ücreti bizde onay  verdik gelmek istediklerini de burada ki arkadaşlarımıza ilettik ve onayladık”

“İş adamları oluşumumuza destek verdi”

“Almanya’dan Devrekespor yönetimine katılmak isteyen arkadaşlarımızın ismini halkımıza duyurmak istiyorum.  Seyhan Yalçın Kendisi iş adamı Almanya’da ayrı zamanda Türkiye’de de inşaat sektöründe iş adamı. Kemal Öztürk, Almanya 3. Lig de Osnabrück takımının skoutluğunu  yapıyor, Aytekin Öksüz Almanya da, İsmet Pekmekçi aynı zamanda Kadir Pekmekçi’nin babası, bu değerli ağabeyimiz de yönetimde olmak istedi bizim oluşumumuzla ilgili. Yalçın Aydın Almanya’da iş adamı arkadaşımız, Nedim Islak Stuttgart'ta iş adamı aynı zamanda gazeteci arkadaşımız. Bu oluşumla ilgili bu değerli arkadaşlarımızın aynı zamanda Avrupa Devrekliler Dernek Başkanımız Şahin Tabakoğlu ve yönetim kurulu üyesi Cengiz Köseci’yiyde bu oluşumla ilgili kendilerini bilgilendirdik. Tabi onlarda bizim bu oluşumumuzu desteklediler”

“Almanya’da 5 bin Devrekli futbol oynuyor”

“Konu Devrekspor olunca, bizler hakikaten Almanya’da 80 bin Devrekli yaşıyoruz. Yaklaşık 5 bin çocuğumuz Almanya’da amatör ve profesyonel kulüplerde futbol oynuyorlar. Bu gençlerimizin bir nevi önünü açmak için böyle bir oluşum başlattık. Bizim ne kadar ciddi olduğumuzu Devrek halkına, Almanya’da yaşayan Devreklilere bilgilendirmek  için konuşuyorum.  O 5 bin çocuğumuzu bugün Schalke’de Dortmunda, Laverkusen’de , Bochum’da Osnabrück gibi bir çok takımın alt yapılarında yüzlerce Devrekli çocuğumuz futbol oynuyor.  Ve bu çocuklarımızın biz istiyoruz ki Almanya’da ki Futbol Federasyonu belirli bir yaş sınırından sonra çocuklarımızın önünü kapatıyor.  Bunu da biz yıllarca Almanya’da yaşadığımız için, futbolun içinde olduğumuz için biraz da Devrekspor üzerinden bu çocuklarımızı Türkiye’de futbola kazandırmanın hesaplarını yaptık. Bununla ilgili de çalışmalarımızı başlattık”

“Devrekspor’u Türkiye’nin Altınordu’su yapmak istiyoruz”

“Biz gerçekten Devrekspor’u bugün Türkiye’nin bir Altınordusu  daha da ötesi olabilecek kapasiteye sahip olduğumuzu, Almanya’da hakikaten çok değerli Devrekli gurbetçi oyuncularımız var, bunların önünü Devrekspor’dan açmak, sayın Belediye Başkanı Mustafa Semerci Başkanımızın tek taraflı konuşmalarını şahsım ve yönetim kuruluna girmek istediğimiz arkadaşlarımızın adına bu açıklamaları yapıyorum”

“Semerci ciddiye almıyor ama bizim hedefimiz Devrek’i PTT 1. Lige çıkarmak”

“Devrek halkı şunu bilsin ki, bizler Devrekspor’u bir hedef belirledik, PTT 1. Lige çıkarabilecek önümüze bir 5 yıllık bir vizyon çizdik, bu oluşumumuzu  sayın Mustafa Semerci Başkanımız ne kadar ciddi olduğumuzu bu açıklamaları okuduktan sonra anlar. Konu Devrekspor ise bizlerde yurt dışında yaşayan Devrekliler hakikaten futbolla yatıp futbolla kalkıyoruz, erkek çocuğu olup ta futbol oynatmayan kimse yok”

“ Devrekspor’un ismini her yerde duyurmak istiyoruz”

“Alt yapımızın bugün Türkiye süper liginde Fenerbahçe, Beşiktaş Trabzon ve Galatasaray kulüplerinin bile dahi alt yapısında olmayan  kaliteli çocuklarımız var Almanya’da. Biz 5 yaşında itibaren orada futbola, futbol okullarına futbolu gerçekten Almanya kültürünce, disiplinince uğraş veriyoruz. Bunu Türk futboluna kazandırmak için bizler de Devrekspor olarak kazandırmak istiyoruz ve Devrekspor’un ismini herkese de duyurmak için  çalışıyoruz”

“Statta bir tane reklam yok”

“Bizim Devrekspor la ilgili oluşumumuza kof diyenlere buradan sesleniyorum. Mevcut yönetimin basiretsizliği, haftaya ligler başlıyor maalesef Futbol sahasına bir tane Reklam bile alamayanların bizi eleştirmeye hayalleri bile yetmez sözle değil çalışmakla olur bu işler.  Biz dersimize  çok iyi çalışmıştık ama sayın Semerci dersine çalışmayanları tercih etti. Bizler yönetimimizi Belediyeye sırtını dayayıp ta yöneticilik yapanlardan olmayacaktık”

Editör: TE Bilisim