Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Bozkurt, “Bu topraklarda Gazilik mertebesine ulaşan tüm gazilerimize minnet ve şükran borçluyuz.”dedi.

     Başkan Bozkurt mesajında şu görüşlere yer verdi:

     “Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de  Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazi’ ünvanı ve ‘Mareşal Rütbesi’ ünvanının verilişinin 101. yıl dönümündeyiz. Bağımsızlığımızı her şeyin üstünde tutarak, yaşamlarından vazgeçmeyi göze alacak kadar yüreklilik ve kararlılıkla bu topraklarda Gazilik mertebesine ulaşan tüm gazilerimize minnet ve şükran borçluyuz.

     Yüce milletimiz, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs germiş gerektiğinde canını vermekten çekinmeyip, milletimizin daima büyük zaferlere ulaşmasını, hür ve bağımsız yaşamasını sağlamıştır. Bu nedenle gazilerimiz bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, ulusal birliğimizin ve Cumhuriyetimizin onurlu sembolleridir.

    19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; ülkemiz topraklarına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşamasının en büyük teminatı olan, ulusal kahramanlığımızın simgesi şehit ve gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor, ebediyete intikal etmiş gazilerimize rahmet, aramızda bulunan gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum.”

Editör: TE Bilisim