DSP’den AK Parti’ye geçen Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, bu kez de Cumhuriyet kutlama törenlerinde Atatürk posterini astırmadı. Protokol üyelerinin isimlerinin yazılı olduğu sandalyelerden “CHP Murat Çakır” yazılı olan kağıdı kaldırarak, CHP’yi protokolden attı.

Cumhuriyet’in 98.’inci yıl dönümü nedeniyle yapılan kutlama töreninde kriz yaşandı.

Zonguldak’ın Devrek İlçesi Çaydeğirmeni Beldesi’nde 75 Yıl İlköğretim Okulu Bahçesinde düzenlenen kutlama etkinliğinde Atatürk posterinin asılmaması CHP Belde Başkanı Murat Çakır’ın tepkisine neden oldu.

Belediye Başkanı Satılmış Gebeş’in Cumhuriyet Bayramı törenlerinde Atatürk Posterinin asılmasına engel olduğunu belirten CHP Belde Başkanı Murat Çakır, protokolden çıkarılmasına da tepki gösterdi.

Başkan Gebeş’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında beldenin tek kamu kuruluşu olan Belediye binasına ısrarla Atatürk posterini asmadığını, tepki gösterdikten sonra asmak zorunda kaldığını belirten CHP Belde Başkanı Murat çakır, “Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nında da belediye binasına Atatürk posteri asmamıştı, bizim ısrarımız üzerine asmak zorunda kaldı. Aynı tutumunu sergiliyor. Cumhuriyet töreninde de Atatürk posterinin asılmasına engel olmaktadır. Gebeş’in talimatı ile CHP olarak bizi protokolden de çıkardı. Bunun hiçbir önemi yok. Ancak Atatürk posterinin asılmaması kabul edilemez. Bizim tepkimiz üzerine Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün posterini asacaklar” dedi.

CHP’li Çakır’ın tepkisinin ardından Okul İdaresi tarafından Atatürk Posteri asılırken, AKP’li Başkan Gebeş’in talimatı ile protokolde yer verilmeyen CHP Belde Başkanı Murat Çakır, kutlamaları ayakta izleyerek alanı terk etmedi.

AK Partili Gebeş, bu yıl yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında Belediye binasına Atatürk posteri asmayarak CHP Belde Başkanı Murat Çakır’ın tepkisine neden olmuş, kamuoyundan gelen tepkiler üzerine Yazı İşleri Müdürü Sefer Oruç’a “Atatürk posterinin bir suiistimal sonucu kaybedilmiştir” açıklaması yaptırarak günah keçisi ilan etmişti.

Okul idaresi, Gebeş'in talimatı ile 'CHP-Murat Çakır' yazan kağıdı koltuktan sökerek CHP'yi protokol dışı bıraktı...

Editör: TE Bilisim