AK Parti Zonguldak teşkilatlarına Genel Merkezden gelen uyarı ile yerel seçimleri kaybeden İl ve İlçe Başkanlarının kongrelerde aday yapılmayacağı söylentilerinin ardından ilk istifa Devrek İlçe Başkanı Yaşar Canbaş’tan geldi. Yerel seçimlerde kaybeden İlçe Başkanlarının yapılacak kongrelerde aday yapılmayacağı iddia edilen genelge sonrasında Ak Parti camiasında çalkalanma yaşanırken geçtiğimiz yerel seçimlerde belediye başkanlığını CHP’li Çetin Bozkurt’un kazandığı Devrek’te Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar Canbaş istifa ederek iddiaları haklı çıkardı.

Canbaş yazılı açıklamasında, "2018 yılında Genel Merkezimiz oluru ile göreve geldiğimizden bu yana, AK Parti Devrek İlçe Başkanlığı görevini büyük bir onurla icra ettim.

Aradan geçen yirmi ayı aşkın süre içinde, Devrek ilçemizin sorunlarının çözümü noktasında en üst mertebede gayret gösterdim. Partimizin gerek seçim, gerekse diğer dönemlerde en iyi şekilde temsili için Genel Merkezimizin desteğiyle, ilçe yönetim kademelerimizle işbirliği içinde, partimizin tüzük ve programı çerçevesinde, milletimizin bekası ve refahı hedefini gözeterek, ‘İşimiz Hizmet, Gücümüz Millet’ şiarıyla çalışmayı görev bildim.

Bugün itibarıyla, yaklaşan kongremizde yeniden ilçe başkanlığına aday olmama kararı aldığımı, ülkeme, milletime ve ilçeme, kutlu davamız ve partimizin bir neferi olarak hizmet vermeye devam edeceğimi kamuoyunun bilgisine arz ederim.

AK Parti’de siyaset yapmak, millete hizmeti esas alan bir bayrak yarışıdır. Bu anlayışla, daha önceki yöneticilerimiz gibi, şahsımın da ilçe Kongremizde göreve gelecek yeni yönetimimizin yanında ve hizmetinde olduğumu belirtmek isterim.

Bu vesileyle, bizi bu onurlu görevi taşımaya layık gören, görev süremizde hep varlıklarıyla bize güç katan ve ilham veren Sayın Cumhurbaşkanımız, Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, hükümetimize, Genel Merkez yöneticilerimize, İl Başkanlığımıza şükranlarımı sunuyor, bizimle birlikte bu onurlu yolda yürüyen dava arkadaşlarımıza, her kademede görev yapan Devrek İlçe Teşkilatımıza ve saygıdeğer Devrekli hemşerilerime teşekkür etmeyi borç biliyorum.

Editör: TE Bilisim