Zonguldak’ın Devrek İlçesi Kaymakamı Ümit Altay, Corona virüs kapsamında ilçeler arası gidiş geliş kısıtlamaları devam ettiğini belirtti. 

Altay, Virüsle mücadele konusunda İlçeler arasında Devrek olarak çok iyi durumda olduklarını ifade ederken, şehirler arasındaki gidiş geliş izinleri için başvurular 199 numaralı telefondan ve eDevlet üzerinden yapıldığını ifade etti. 

Kaymakam Altay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Zonguldak içinde ilçeler arası gidiş geliş kısıtlamamız devam ediyor. Bu izolasyonu sürdürmek en çok ilçemizin faydasına. Virüsle mücadele konusunda İlçeler arasında çok iyi durumdayız ve kendimizi bu şekilde dışarıya karşı korumaya devam etmemiz gerekiyor. Özellikle Ereğli ve Çaycuma sınırından olabilecek geçişlere çok dikkat etmemiz gerekiyor. İzinsiz şekilde ilçeler arasında gelip giden kişiler hepimizin sağlığını riske atar. Bu tür durumlara şahit olunması durumunda Jandarmaya haber verilmesini rica ediyorum.

Dün Pazar yeriyle ilgili düzenleme ve kurallara uyarak izdiham olmamasında emeği geçen başta siz vatandaşlarımız, belediye ve kolluk görevlilerimize buradan teşekkür ediyorum.

Diğer bir konu bilindiği üzere şehirler arasındaki gidiş geliş izinleri için başvurular 199 numaralı telefondan ve eDevlet üzerinden yapılıyor. Ancak halen Kaymakamlığa gelerek buradan başvuru yapmaya çalışan 20-65 yaş arası vatandaşlarımız hem kendilerini hem de buradaki çalışan personellerimizi riske atıyorlar. Lütfen 20-65 yaş arası vatandaşlarımız başvurularını 199 veya eDevlet üzerinden yapsınlar.''dedi.  

Editör: TE Bilisim