Kaymakam Altay, Devrek’te alınan önlemleri açıkladı

Devrek Kaymakamı Ümit Altay, ilçede alınan önlemleri açıkladı.

Önümüzdeki Pazartesi günü İlçede Pazar kurulmayacağını hatırlatan Kaymakam Ümit Altay, sonraki 4 gün için uygulanan sokağa çıkma yasağı öncesin Perşembe ve Cuma günleri İlçe pazarının açık olacağını duyurdu.

İşte Kaymakam Altay’ın açıklaması; 

Sevgili Devrekliler,

Önümüzdeki pazartesi( pazar kurulmayacağından) ve salı günlerini de kapsayan 4 günlük sokağa çıkma yasağı öncesinde Perşembe ve Cuma günleri ilçe pazarı açık olacak. Köylü pazarı kapalı otopark alanında belirlenen sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak kurulabilecek. (65 yaş altı ve sadece Devrek ilçemizden gelecek köylüler satış yapabilecek)

Herhangi bir olumsuz gelişme olmaması halinde bayram öncesi Perşembe ve Cuma günleri(21-22 Mayıs) de aynı şekilde pazarın açılması planlanmaktadır. Yoğunluk yaşanmaması için son saatlere bırakmadan öğleden önce alışverişimizi yapmaya gayret edelim.

Ayrıca pazar kurulduğu günlerde ilçemizde oluşan özel araç yoğunluğunu azaltmak adına köy dolmuşlarının yüzde 50 kapasite ile ilçeye yolcu taşımacılığı yapmasına izin verilmiştir. Yolcu sınırlamalarına uyulması önem arz etmekte olup trafik ekiplerince sıkı denetimleri yapılacaktır.

İlçeler arası geçiş kısıtlamaları devam ettiği için dışarıdan pazarcı alınmaması uygulamamız devam etmektedir.

Teşekkürler.

Editör: TE Bilisim