Devrek’e bağlı Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, 14 aydır pandemi nedeniyle ekonomik buhranla boğuşan vatandaş ve esnaflara rağmen 928 Bin lira piyasa değerinde olan İtfaiye Öncü adı altında makam aracı alması tepkilere neden oldu.

CHP Çaydeğirmeni Belde Başkanı Murat Çakır, Belediyelerin ‘İtfaiye öncü’ adı altında lüks makam araçları aldıklarını belirterek,  “Hayırlı olsun mu desek, bu kadar pahalı makam aracına şatafata, israfa lükse ne gerek vardı mı desek bilemedik. Piyasa değeri 928 bin Türk lirası olan bir makam arabasını sadece belediye başkanının şahsi hizmetine sunularak, halkın arasında gezmesi ,14 aydir işyerleri kapalı olan evine ekmek getirmekle yükümlü, zor günler geçiren esnafa ve dar gelirli vatandaşa saygısızlık olarak nitelendirilmekten başka bir şey değil midir?” diyerek eleştirdi.

Belediye Başkanı Gebeş’in kamuoyuna açıklama yapmasını beklediklerini ifade eden CHP Belde Başkanı Çakır, “Hayırlı olsun mu desek, bu kadar pahalı makam aracına şatafata, israfa lükse ne gerek vardı mı desek bilemedik. Taktir yüce milletin.

Öbür makam aracı da hali hazırda şuan gayet iyi durumdayken, milletten kıt kanât geçinen halktan ve esnaftan alınan vergilerle bugünkü piyasa değeri 928 bin Türk lirası olan bir makam arabasını sadece belediye başkanının şahsi hizmetine sunularak, halkın arasında gezmesi ,14 aydir işyerleri kapalı olan evine ekmek getirmekle yükümlü, zor günler geçiren esnafa ve dar gelirli vatandaşa saygısızlık olarak nitelendirilmekten başka bir şey değilmidir? Belediyenin bütçesi ve kaynakları esnafa ve dar gelirli vatandaşlara yardım yapılarak,verimli ve düzenli bir şekilde çarçur ve israf edilmeden kullanılmalıdır(5398) Bu araç 237 TK göremi alınmıştır? T.K 9 ve 16 maddelerinin uygunluğunu taşıyormu? D.M.O. varmı ihale usulüyle ve dışardanmı alındı? Belediye meclis üyeleri,meclis kararı alırken T.K 10.maddesine uygun olarakmı bu aracı alınmasını yoksa itfaye öncü aracımı olarak alınmasını onayladılar? Bu araç M.Y.B.K.( T. Cetvelindeki azami tutarla örtüşüyormu?) T.K göre eğer itfaye öncü aracı olarak alınmadı ise kullanılmaya elverişli bir araç varken bedelinin tamamı ödenmesi gerekmezmi? Yasaya göre aracın gerçek faturası nerede ve nekadardır? Kanuna göre itfaye öncü arabası makam arabası tahsis edilemez aksi halde ötv ve KDV ödemezmi? Chp çaydeğirmeni belde başkanlığı olarak kamuoyuna cevap vermenizi,halka bir açıklama yapmanızı önemle arz ederiz...

Editör: TE Bilisim