Devrek belediye Başkanı Çetin Bozkurt, dün pazaryerinde fiyat etiketlerini denetledi.

Üst üstü gelen zamlar sonrası vatandaşların alım gücü düşerken, sürekli değişen etiket fiyatlarının da kontrol altına alınması bekleniyordu.

Dün pazaryerindeki etiket fiyatlarını denetlemek amacıyla incelemelerde bulunan Devrek belediye Başkanı Çetin Bozkurt, değişen etiketler üzerine adeta çıldırdı. Tüm Pazar tezgahlarını tek tek dolaşarak etiketleri söken ve yırtıp atan Başkan Bozkurt, “Bu ne kardeşim, fiyat değişimi olduğunda zabıta personelimizden yeni etiketler alacak, o fiyatları kullanacaksınız” diyerek tepki gösterdi.

Başkan Bozkurt yaptığı açıklamada, “Fiyat etiketlerini teker teker kontrol ederek mevzuat ve yönetmeliklere uygun olmayan etiketleri topladık ve uyarılarda bulunduk.

Pazarcı esnafımıza belediyemizden alınan fiyat etiketlerinin kullanılacağını ve fiyat değişimi olduğunda Zabıta personelimizden yeni etiket alınacağını yeni etiketin kullanılacağını belirttik.

Hiç kimsenin kafasına göre etiket kullanmayacağını bir kez daha belirtmek isterim. Vatandaşı aldatan ve hileli satış yapan olursa yaptırım uygulamaktan kaçınmayız” dedi.

Tek tek Pazar tezgahlarını gezen Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’un bu tavrı pazaryerinde alışveriş yapan vatandaşlar tarafından destek buldu.

Bilindiği gibi Bozkurt, pandemi sürecinde fahiş fiyatlar nedeniyle pazaryeri esnafını uyarmış, ancak artan fiyatlar nedeniyle Belediye olarak halk pazarı satış yeri açarak vatandaşların daha uygun fiyata alış veriş yapmasına olanak sağlamıştı.

Editör: TE Bilisim