İşte Sözcü Gazetesi Haftasonu ekinde yer alan haber;

Zonguldak’ın Devrek ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Çetin Bozkurt'un başkanlık serüveni film gibi. Eşiyle evlenebilmek için 29 yıl önce belediyeye gişe memuru olarak giren Çetin Bozkurt şu an CHP'den belediye başkanı. İşte CHP'li başkanın başarı hikayesi...

Zonguldak'ın Devrek ilçesinin Deli Çetin lakaplı Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, eşi Dilek Bozkurt'un evlenme şartı olarak düzenli bir iş bulmasını istenesi üzerine 1990 yılında otobüs işletmelerine bilet satışı yapmak için gişe memuru olarak girdi. 25 yaşında Devrek belediyesine sınav ile giren Bozkurt, AKP’li döneminde döneminde defalarca görevden alındı. 10 kez göreve iade mahkemesi, 9 soruşturma ve 1 kez de memuriyetten atılma ile karşı karşıya kaldı. 2 çocuk babası olan Çetin Bozkurt, gişe memuru olarak girdiği belediyeye 31 Mart seçimlerinde başkan oldu.

EVLENMEK İÇİN DÜZENLİ İŞE İHTİYACIM VARDI

İki ağabeyinin kendisine kasap dükkanı açmayı teklif ettiğini belirten Bozkurt, 1990 yılında belediyenin açtığı memurluk sınavını kazandığını söyleyerek, "Eşim olan kadınla evlenmek ve düzenli bir iş sahibi olmak istiyordum. Tek amacım eşimle evlenmek ve düzenli bir iş sahibi olmaktı. Mülakatları geçerek işe başladım. Belediyenin 3 tane otobüs işletmesi vardı. Burada bilet satacaksın dediler. 6 Ay burada çalıştım. Daha sonra daktilo kurslarına gitmiştim. Facit hesap makineleri ile iş yapılıyordu. Günlerce yazılacak metinler var dediler. Bir yandan bunları yapıyordum, bir yandan muhasebeye bakıyordum" dedi.

BAŞKAN OLMA DÜŞÜNCEM HİÇ OLMADI

Gişe memuru olarak çalışmasına rağmen kendisine verilen farklı görevleri de yapan Çetin Bozkurt, düzenli iş sahibi olunca Dilek hanımla evlendiğini anlatarak, " Meraklı bir insanım. Eve kanunları, mevzuatları götürüyordum. O dönemlerde belediye başkanı olmak aklımın ucundan geçmiyordu. Bir süre sonra muhasebe bölümüne geçtim. Bana verilen her görevi en iyi şekilde yerine getirdim. Belediyecilikle ilgili kendimi sürekli geliştirdim. Herkes mesai saatinde çıkardı. Ben akşam 8'e kadar çalışırdım. Hatta eşimle tatile giderken Danıştay kararlarını bulur, onların çıktıların alır, tatilde okurdum. 1995 yılında dönemin Belediye Başkanı Nadir Saraç, bilgisayarlı sisteme geçiş işini bana verdi. Hiç bir şey bilmiyordum. Ama araştırıp sistemi kurdum" diye konuştu.

HATA YAPTIM AMA AYIP BİR ŞEY YAPMADIM

1998 yılında yaşanan sel felaketinde hasar tespit komisyonunda görevlendirildiğini belirten Bozkurt, bu süreçte diğer kurumlarla yapılan ortak çalışmalar hakkında bilgi sahibi olduğunu söyledi. Bütün mevzuatları bildiğini kaydeden Başkan Bozkurt, "Hata yaptım evet. Ama yanlış yapmam, ayıp yapmam. Hata da ısrar etmem. Hatadan dönmesini bilirim. Ailem bana hata yap ama ayıp bir şey yapma dedi. Bu laf benim hayat felsefem oldu" ifadelerini kullandı.

AKP GELDİ SÜRGÜNLER BAŞLADI

1999 yılında DSP tarafından yönetilen ilçe 2004 seçimlerinde AKP'ye geçince Çetin Bozkurt'unda sürgün yılları başlamış oldu. Dönemin AKP'li Belediye Başkanı Özcan Ulupınar Muhasebe Müdür Yardımcısı olan Bozkurt'u itfaiyeye göndermesiyle başlayan sürgünleri anlatan Bozkurt, "Siyasi bir karar almıştı. 1 Yıl 6 ay 18 gün itfaiyede oturdum. Git otur, ama hiçbir şeye karışma dediler. Daha sonra Başkan Ulupınar beni çağırarak çalışmak istediğini söyledi ve beni Emlak Şubesinin başına verdi. Daha sonra Yazı işleri Müdürü yaptı. Sonra başkan yardımcılığına getirdi. Daha sonra Sayın Ulupınar milletvekilliği için istifa edince, 2011 yılında Meclis üyesi olan Mustafa Semerci başkan oldu. seçilerek Devrek Belediye Başkanı oldu. 28 yıl 6 ay devlet memurluğu yaptım. 5 yıl boyunca sürülmem nedeniyle 10 mahkeme gördüm. 9 soruşturma açıldı ve 1 kez de memuriyetten atılma ile karşı karşıya kaldım. Sürgün sayısını hatırlamıyorum bile ancak Mustafa Semerci döneminde 4 kez sürgün yedim" dedi.

2014 YILINDA ADAY ADAYI OLUNCA 4 KEZ GÖREVDEN ALINDI

AKP'li Belediyede Başkan Yardımcısı olarak görev yaparken 30 Mart 2014 Mahalli İdareler seçiminde CHP'den aday adayı olabilmek için görevinden istifa eden Bozkurt, adaylığı kesinleşmeyince tekrar geri döndü. Ancak, AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Semerci engeline takıldı. Başkan yardımcılığı görevi elinden alınan Bozkurt, mahkeme kararıyla 1.5 ay sonra tekrar göreve iade edildiğini belirterek, "Başkan toplam 4 kez beni görevden aldı. Mezbahane, İtfaiye ve Mezarlıklar Müdürlüğüne gönderdi. Ben de 4 kez mahkeme kararıyla geri döndüm. Belediyedeki tüm birimlerde çalıştım. Bazen iyi çalıştığımı düşündükleri için bazen de sürgün için gönderdiler" şeklinde konuştu.

SİYASET YAPMAYI BECEREMİYORUM

Gençliğinin sokaklarda geçtiğini gözü pek ve cesaretli bir adam olduğu için kendisine "Deli Çetin" lakabı takıldığını dile getiren Çetin, siyaset yapmayı hala beceremediğini söyleyerek, "Bir türlü anlamlandıramadığım bir şey. Ben belediye de çalışıyordum. Siyaseti bildiğimi düşünüyordum. Ama resmen duvara tosladım. Olaylara günümüz siyasilerinin bakışı ile bakamıyorum. Bunu anlamıyorum, anlamakta istemiyorum. Her kim olursa olsun seçildiği makama geldiğinde gerçekten rozetini çıkarmalı. Hayatta siyaseti beceremeyeceğimi düşünüyorum. Yapmayı denedim ama olmadı, beceremedim. O elbise bende bol duruyor. O elbiseyi giyemem. Benim makam odam şu sokaklar, oturduğum kahvenin taburesi benim makam koltuğum" dedi.

EŞİMİ BİR DÖNEM İÇİN KANDIRDIM

Emekli olduktan sonra 1 gün fazladan çalışmayacağına dair söz verdiğini belirten Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, "Emekli olduktan sonra eşim seçimlere girmemi istemedi. Ben eşimi bir dönem için kandırdım. İkinci 5 yılı hiç düşünmüyorum. Bir daha Belediye Başkanı olacağım diye endişem ve kaygım yok. Eşim, istememesine rağmen beni destekledi. Ama ikinci beş yılı o da istemiyor. Birlikte zaman geçirmek istiyoruz. Ailece her birimiz bir odada kitap okuyan bir aileydik. Her sabah onları arıyor, konuşuyorum ama 6 aydır oğlumu, 3 aydır kızımı göremiyorum. Birlikte kitap okumayı özlüyorum, birlikte zaman geçirmeyi çok seven bir aileydik, o zamanları çok özlüyorum. Arkadaşlarımla, dostlarımla zaman geçirmeyi çok seven, keyif alan bir adamdım, o vakitleri çok özlüyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim