Düğün Salonu kundaklanan CHP Çaydeğirmeni Belde Başkanı Murat Çakır’ın, Belediye Başkanı Satılmış Gebeş ve Gebeş’e yakın iki kişi hakkında ‘Kundaklama’, ‘Kundaklamaya teşvik etme’, ‘Hakaret’, ‘Tehdit’ ve ‘Kundaklamayı ikrar’ iddiası ile yaptığı suç duyurusunun ardından tehdit mesajları ortaya çıktı.

15 Ekim 2019 tarihinde Çaydeğirmeni Beldesi’nde CHP Belde Başkanı Murat Çakır’a ait Ada Düğün Salonu sabah saatlerinde kundaklanarak ateşe verilmişti.

Sosyal medyada açık açık itiraf ve tehdit…

Kundaklama olayının ardından Tempo gazetesi ve Kariyer Medya’ya ulaşan bilgilere göre, Denizli İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı işçi kadrosunda hizmetli olarak görev yapan Muhsin C., CHP Belde Başkanı Murat Çakır’a sosyal medya üzerinden “Murat Çakır helak olursunuz” şeklinde tehditte bulunurken, Murat Çakır ‘Yine mi yakarsınız’ diye sorması üzerine Muhsin C. ‘Yakarım. Yakarız problem yok’ diye yanıt verdi.

Emniyette hizmetli olmasına rağmen tehditler savurdu…

Düğün salonu kundaklanan CHP Belde Başkanı Çakır, sosyal medya üzerinden yürütülen tehdit ve adeta ikrar dolu ifadeleri Devrek Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunurken, benzer yazışmalarda Belediye Başkanı Satılmış Gebeş’in Belediyedeki eski çalışanı olan Muhsin C.’i ikaz etmek yerine iltifatlar yağdırması dikkatlerden kaçmadı.

Silah tehdidi: “15+1 anladın, çaktın mevzuyu”

Çaydeğirmeni Belediyesi’nde çalışan daha sonra Denizli İl Emniyet Müdürlüğü’ne hizmetli olarak giden Muhsin C.’in daha ki sonraki yazışmalarında ise Murat Çakır’a hitaben ’Problem yok. 15+1 kişi bulunsun yanında gelince. Anladın, çaktın mevzuyu” şeklinde yorumu ile  belinde taşıdığı silahı açıkça kast ederken, aynı yazışmaların devamında “Reisim Satılmış Gebeş’im var” yorumunda bulunuyor.

Gebeş, tehdit eden çalışanına iltifat ediyor!

Muhsin C.’in Belediye Başkanı Satılmış Gebeş’ten güç alarak tehdit içeren mesajlarının ardından Belediye Başkanı Gebeş’te, “Sevgili Muhsinim boyunu ölçmek isteyen varsa biliyorsun zamanı gelince boyunun ölçüsünü alır. Bu meydanlar çok kişinin boyunu öğrenmesine vesile oldu” yorumu ile Muhsin C.’i uyarıp, ikaz etmek yerine,  tehditlerine destek vermesi  bölgede yaşanan siyasal baskıları ortaya koydu.

Muhalif olan herkesin başına bir iş geliyor

Kendisi konuşmak yerine kendine yakın isimlerin sosyal medya üzerinden muhalif isimlerin tehdit edilmesine destek veren Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş ve iki kişi hakkında suç duyurusunda bulunan CHP Belde Başkanı Murat Çakır, soruşturmanın tamamlanmasını beklerken, “Çaydeğirmeni’nde muhalif olan herkesin başına bir iş geliyor. Bizim düğün salonumuz kundaklanıyor,  muhtarın aracı yakılıyor. Bizimse güvenebileceğimiz, arkamızda Türk adaletinden başka hiçbir güvence yok. Bu şahıslar hakkında hukuki işlemlerin yapılmasını istiyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim