Devrek Belediyesi’nde 35 kişiyi kapsayan 2022-2023 yılı Toplu Sözleşme görüşmeleri başladı.

   Sözleşme taslağı, Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş, Başkan Yardımcısı Hasan Aydın ve Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Ulupınar tarafından Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’a sunularak süreç başlatıldı.

   Başkan Çetin Bozkurt, “Gerek memuriyet gerekse belediye başkanlığım döneminde hep emek ve emekçiden yana oldum, sosyal hakların alınması yönünde hep işçi kardeşlerimin yanında oldum. Ekonomik şartların elverdiği sürece aynı şekilde olmaya devam edeceğim. Toplu sözleşme görüşmelerinin başlaması tüm emekçi kardeşlerime hayırlı uğurlu olsun”dedi.

    Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş da konuşmasında, şube başkanı olarak Başkan Çetin Bozkurt’la bu konuda hiçbir sorun yaşamadıklarını belirterek, “Bu süreci çok olumlu geçireceğiz düşüncesindeyim”dedi.

    Karataş şunları söyledi:

    “Ben şube başkanı olarak sayın başkanımızla toplu sözleşme sürecinde kendisiyle hiçbir sorun yaşamadığımızı belirtmek isterim. Çetin başkanımızın yaklaşımı hep olumlu olmuştur. Bu tavrı diğer başkanlarımıza da örnek olsun istiyoruz. Sayın Başkanımız, belediye iştiraki olan Dev Bel Şirketi çalışanlarıyla Temmuz ayında imzalanan toplu sözleşme ile sadece Batı Karadeniz’e değil tüm Türkiye’ye örnek olmuştur. Kendisine işçilerimiz adına teşekkür ediyorum”

     Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Ulupınar da, “25 Yıllık belediyecilik hayatımda sayın belediye başkanımız Çetin Bozkurt desteğini ve işçiden yana olan tavrını her zaman bize hissettirdi, bundan sonrada yanımızda olacağından şüphem yoktur. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim