CHP Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt’un açıklamalarına yanıt verirken, “Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’nin on iki ameliyathanesinin dördü, bir çatı sorunu yüzünden çalışamıyorsa, bu ayıp kendilerinindir. Ereğli halkı yararına yapılacak işlere katkı sağlamanın yolu, iktidar partisine mensup, Ereğli’nin bir mahallesi kadar edebilen bir belde belediyesini basamak yapmak değildir” dedi.

İşte Eylem Ertuğrul’un açıklaması;

AKP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt ve partili Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ın, kısa bir süre önce, Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’nin onarım gerektiren yolları ile ilgili açıklamalarının yer aldığı haberler halkımızın hafızalarındadır.
Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin, kendi sınırları içinde yer alan önemli bir kamu binasının yollarını yapmaktan aciz gibi gösterilmeye çalışıldığı, hatta Belediye gerekli hizmetleri yapmıyormuş gibi bir algı yaratılmak istendiğinin ayan beyan ortada olduğu açıklamalarda, bu yolların yapımını Gülüç Belediyesi’nin üstleneceği ifadesi hepimizde hayret uyandırmaktadır. Türkiye’nin hiçbir yerinde, bir belde belediyesinin, bağlı bulunduğu ilçenin sınırları içinde kalan yolları yapmak, onarmak gibi bir çalışmasını görmek mümkün değilken, AKP’nin yerel idarecilerinin böyle bir yola başvurmak istemeleri kirli bir politikanın ürünü olarak kabul edilmelidir. Buradaki temel niyet, CHP’li belediyeyi basiretsiz ve çalışmayan bir organ gibi göstererek topluma şirin gözükme kaygısından öteye geçmemektedir.
Belediye Başkanı’mızın, 6 Ekim tarihli meclis toplantısında konuyla ilgili açıklamasında da görüldüğü üzere Karadeniz Ereğli Belediyesi, hastane yollarının ihtiyacı olan çalışmaları yapabilmek adına girişimlerini başlatmış ve hastane başhekimliğine bu çalışmalar hakkında da bilgi vermiştir. Ancak sorumluluk alanlarıyla ilgili olmayan konulara girerek kendilerine görev çıkarmaya yeltenen iktidar partisi mensuplarının bu yöndeki girişimlerinin ne kadar çirkin olduğunu Ereğli halkı zaman geçmeden fark etmiştir. Eğer AKP İlçe Başkanı’nın temel amacı Ereğli halkının menfaatine işler yapmaksa, öncelikle çatısından yağmur suyu aktığı için ameliyathaneleri düşük kapasite ile çalışmak zorunda kalan aynı hastanenin çatısını yaptırsın. Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’nin on iki ameliyathanesinin dördü, bir çatı sorunu yüzünden çalışamıyorsa, bu ayıp kendilerinindir. Ereğli halkı yararına yapılacak işlere katkı sağlamanın yolu, iktidar partisine mensup, Ereğli’nin bir mahallesi kadar edebilen bir belde belediyesini basamak yapmak değildir. Dahası, Karadeniz Ereğli Belediyesi, hiçbir partinin çiftliği ya da partizanlık alanı değildir.
Milletimiz de takdir etmektedir ki, ülkemizdeki tüm CHP’li belediyeler, üzerlerindeki siyasî baskılar ve yaratılan engellere rağmen vaad ettikleri her hizmeti ve projeyi hayata geçirmek için olanca güçleriyle mücadele etmektedirler. Bu belediyelerden biri olan Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin de hastane yolu gibi bir çalışma için AKP’li bir belde belediyesinin yapacağı işlere ihtiyacı yoktur, hiçbir zaman da olmamıştır.

Editör: TE Bilisim