HABER: Seyfi BOYRAZ

2014 yerel seçimlerinde belediye başkanlığını 576 oyla kaybeden Halil Posbıyık, 5 yıl aradan sonra tekrar aday olduğu Ereğli Belediye Başkanlığı seçimini en yakın rakibine 10 bin 680 oy fark atarak kazanmayı başardı.

Adaylığının açıklanmasının ardından yaptığı özeleştiri ile geçmiş dönemde yaptığı hataları kabul eden ve herkesten özür dileyerek seçim startını veren CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, bir önceki seçimde karşı karşıya geldiği ve birçok sorun yaşadığı Türk Metal Sendikası’nı da ziyaret etti.

CHP’nin mevcut belediye meclis üyelerinden hiçbirine yeni aday listesinde yer vermeyen Halil Posbıyık’ın, 31 Mart seçimlerine yeni ve genç bir kadroyla girmesi, listesinde farklı siyasi görüşlere ve farklı kesimlere yer vermesi seçimleri kazanmasında etkili oldu.

Türk Metal Sendikası’na rağmen
CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’ın, geçen seçimde bir önceki seçimde kaybetmesinin en büyük nedenlerinden bir tanesi de Türk Metal Sendikası yönetiminin Ak Parti adayı Dr. Hüseyin Uysal’a desteklemesi olmuştu. Erdemir’de örgütlü olan Türk Metal Sendikası bu seçimlerde de Ak Parti adayına Genel Başkan düzeyinde açık şekilde destek verdi. Fakat bu sefer Türk Metal Sendikası yönetimin tüm çabaları işe yaramadı ve CHP adayı Posbıyık, 576 oyla kaybettiği belediye başkanlığını 10 bin 680 oy farkla kazanmayı bildi.

DSP ve İYİ Parti aday çıkardı
Türk Metal Sendikası yönetiminin Ak Parti’ye verdiği açık destek, Erdemir’de çalışan taşeron işçilerinin kadroya alınması sözüne bir de İYİ Parti ve DSP’nin Ereğli’de aday çıkarması, ‘CHP ve Halil Posbıyık seçimi kazanamayacak’ algısının oluşturulmaya çalışılmasına rağmen, Ereğli seçmeni tercihini CHP ve Halil Posbıyı’tan yana kullandı. Posbıyık bu seçimlerde sadece Ak Parti ve adayına karşı değil, Türk Metal Sendikası Genel Merkezi, İYİ Parti ve DSP gibi etkenlere karşı da mücadele etti.

576 oy eksiden, 10 bin 680 oy artıya…
CHP’nin Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık 2014 seçimlerinde 576 oy farkla başkanlık seçimini kaybederken, 2019 seçiminde en yakın rakibi olan Ak Parti adayına 10 bin 680 oy fark attı. Bu sonuç seçim sonuçları, Türk Metal Sendikası Genel Merkez yönetiminin Erdemir çalışanları üzerinde eskisi kadar etkisi olmadığını da gözler önüne serdi.

Editör: TE Bilisim