Kdz. Ereğli Belediyesi koronavirüse karşı korunmak için halka ücretsiz olarak dağıttığı maskelerin üretimini artırdı. Belediye personeli de üretime dahil oldu. Mahallelerde 45 bin haneye ev ev sağlık seti dağıtımı sürerken Belediye Başkanı Halil Posbıyık’tan köylerde oturan vatandaşları sevindirecek haber geldi. Başkan Posbıyık, “Tüm ekiplerimizi seferber ederek maske üretimini artırdık. Böylece mahallelerdeki dağıtım bittikten sonra köylerde de hemşehrilerimi maskesiz bırakmayacağım. 93 köye maske dağıtımı yapacağız” dedi.
Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından halka ücretsiz olarak dağıtılan Sağlık Seti’nin mahallelerdeki dağıtımı sürerken Belediye Başkanı Halil Posbıyık’tan köylerde oturan vatandaşları sevindirecek haber geldi. Başkan Posbıyık, “93 köye de maske dağıtacağız” dedi.
Kdz. Ereğli Belediyesi, gönüllülerle birlikte sürdürdüğü maske üretimini artırdı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın talimatıyla Cumhuriyet Halk Evi’nde süren üretiminin yanında Belediye Düğün Salonu’nda belediye personeli de üretime başladı. Başkan Posbıyık yapılan çalışmaları yerinde koordine etti.
“BELEDİYE PERSONELİ DE ÜRETİME KATILDI”
Başkan Posbıyık, daire müdürleri de dahil, personelin maske üretim çalışması yaptığı Düğün Salonu’nda ekiplere moral verdi, “Bu mücadeleyi birlikte kazanacağız” dedi. Üretimi artırdıklarını söyleyen Posbıyık, çıkan bazı söylentilere de aldırış etmediklerini ifade ederek şunları söyledi:
“Cumhuriyet Halk Evi’nde gönüllüler ve Kent Konseyi üyeleri harıl harıl üretim yapıyor. Burada da Belediye personelimiz, müdür pozisyonunda olanlar dahil üretime geçmiş vaziyetteyiz. Bir an evvel mahalleleri bitirmek istiyoruz. Şu anda her şey yolunda gidiyor. Bir tek korkumuz şu; bez bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Biz topyekun üretime geçtik. Bir an evvel vatandaşımızın maskelerini takabilmesi için virüs almaması için zaman kaybetmeden komple üretim yapıyoruz. Rekorlar kırıyor arkadaşlar. Hatta masalarda sen bin yaptın ben bin 500 yaptım diye tatlı bir rekabet var. Bir hedef koyduk önlerine. Müthiş bir çalışma var. Ekibimle, çalışma arkadaşlarımla, müdürlerimle hepsiyle gurur duyuyorum. Dışarıdan bir takım laflar ediliyor ama bizim hiç umurumuzda değil. Biz iş yapmaya çalışıyoruz. Belki Türkiye’de bunun örneği yok. Hem maske, hem el dezenfektanı üreten hem de fakir, işten atılmış, ihtiyaç sahibi insanlara yemek kaynatıp evlere gönderen, kolilerle hanelere yardım etmeye çalışan bir belediyeyiz. Birkaç gün içinde mahalleleri bitirmeyi planlıyoruz. Alamadım diyenler, atlananlar olursa dahi telefon ettiklerinde kendilerine ulaştırıyoruz. 45 bin haneye elden teslim ediyoruz.”
“KÖYLERE MASKE DAĞITACAĞIZ”
Başkan Posbıyık, köylerde oturan vatandaşları sevindirecek bir haber verdi. Mahallelerdeki dağıtım bittikten sonra köylere de maske dağıtacaklarını açıklayan Posbıyık “Maske olarak köylere de hazırlık yapıyoruz. Köyler de Ereğli’nin bir parçası. Ereğli mahalleleri bittiği an köy muhtarlarını toplayıp üretilen paketleri kendilerine takdim edeceğiz. Arkadaşlarımız köylerdeki hane tespit çalışmalarına başladı. Köylerde yaşayan hemşehrilerimizi de maskesiz bırakmayacağız” dedi.
“İHTİYAÇLARINIZ KARŞILANACAK, EVDEN ÇIKMAYIN”
Halka evden çıkmamaları yönünde bir kez daha çağrı yapan Posbıyık “Şehirde dezenfektan işleri hızlı bir şekilde devam ediyor, ihtiyaç sahibi ailelere koli yardımları sürüyor. İhtiyaç sahibi 65 yaş üstü vatandaşlara, işsiz kalmış ailelere sıcak yemek dağıtımlarımız için aşevimiz çalışıyor. Adreslerine gidilerek kapıda aşları dağıtılıyor. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmemeye kararlıyız. Ereğli en hafif şekilde inşallah bu olayı atlatacak. Bütün dileğimiz Ereğli halkı evinden dışarı çıkmasın. Sosyal mesafeyi korusun. Bunu yaptıkları takdirde hiçbir ihtiyacı eksik kalmayacak. Alo 153’e telefon etsinler. Ekiplerimiz tüm ihtiyaçları karşılıyor. Bankadan para çekilecekse o işlemi zabıtalar yapıyor, engelli vatandaşlarımızın bir sıkıntısı varsa sıkıntılarına derman olmaya çalışıyorlar” diye konuştu.
Posbıyık daha sonra Cumhuriyet Halk Evi’nde üretim yapan gönüllüleri ziyaret ederek bir kez daha teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim