Ereğli Belediye Meclisi’nde 2014-2019 döneminde gören yapan Ak Parti ve CHP’li meclis üyeleri ile bir araya geldiği gecede meclis üyelerine hizmetlerinden dolayı plaket takdim eden Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yaptığı konuşmada, “Sizlerle bir arada olmaktan dolayı mutluyum. Ereğli’ye önemli katkılarınız var. Ereğli halkı adına yaptığınız hizmetlerden dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

“KARŞIMA ÇIKAN TABLO NEDENİYLE ŞAŞKINIM”
“Zor bir göreve geldiğimi biliyorum. Aday olmayı düşünmüyordum ancak, çok baskılar geldi ve belediyenin de iyi yönetilmediğinin sizler gibi farkında olduğum için, Ereğli daha da kötüye gitmesin diye aday oldum ve halkın da teveccühü ile başkan seçildim” diyen Posbıyık, “Çok ağır bir yük aldığımı biliyor ve hissediyorum. Göreve başladığım günden beri karşıma çıkan tablodan dolayı şaşkın vaziyetteyim. Maalesef inanılmaz olaylarla karşılaşıyorum” dedi.

“BU YÜKÜN ALTINDAN KALKACAĞIZ”
Belediyede ki ilk izlenimlerine ilişkin sözlerini “Belediyemizde çok değerli insanlar belediyeyi korumak için mücadele etmiş ancak makamlarını kaybetmiş. Maalesef bir takım insanlarda çok kötülükler yapmış. Ancak sizlerle birlikte, halkımızla birlikte bu yükün altından kalkacağız” diyen Başkan Posbıyık, “İnanılmaz talepler var. İnanın vicdanım ve beynim yoruluyor. Fiziksel olarak yorulmuyorum ama, akşam eve beynim ve vicdanım sirkelenmiş vaziyette gidiyorum. Halkta beklenti çok yüksek, güven duygusu da. Ama belediye hiç beklemediğim nokta da. Belediyenin ana gelir kaynaklarından ciddi kayıplar var. Her şeye rağmen mazeret üretmeye hakkım yok. Belediyeyi ayağa kaldırmak için geldik ve ayağa kaldıracağız, halkımızın yüzünü güldüreceğiz. Ereğli için yapmayacağımız şey yok” diye konuştu.

“EL ELE VERİP GÜZEL ŞEYLER YAPACAĞIZ”
Başkan Posbıyık, “Sayın Valimizle yaklaşık 1 saat görüştüm, sayın Kaymakamımız çok fedakar ve çalışkan, amiralimiz de aynı şekilde. Ereğli’yi yeniden ayağa kaldırmak için tüm siyasi partilerle el ele vereceğiz. Benim öne çıkma gibi bir beklentim ve düşüncem asla yok. Başkaları öne çıksın, diğer siyasi partiler. Yeter ki, Ereğli bugün ki durumundan iyi noktaya gelsin. Benim bıraktığım Ereğli bu değildi“ diyerek konuşmasını tamamlayan Başkan Posbıyık, eşleriyle birlikte ağırladığı önceki dönem meclis üyelerine, teşekkür plaketi takdim etti.



2014-2019 dönemi Belediye Meclis Üyeleri ise, Başkan Posbıyık’a bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür ederek, başarı dilediler.

Editör: TE Bilisim