Ereğli sınırları içinde faaliyet gösteren Roj Metan ve Ege Doğa Şirketleri’nin kaçak olarak cüruf işlediği iddiasında bulunan vatandaşlar, Ereğli Belediyesi’nin şikayete konu olan dilekçeleri kabul etmediğini ileri sürdü.

Ereğli Kıyıcak Mahallesi’nde bulunan eski bir taş ocağını kullanan Roj Metal ve Ege Doğa Şirketleri vatandaşların şikayeti nedeniyle mahkeme tarafından faaliyetleri durdurulmuştu.

Mahkeme kararına şirketlerin taş ocağına yasalara ayrı olarak cüruf depoladığı iddiasında bulunan mahalle sakinleri ve çevre savunucuları Ereğli Belediyesi’ne şikayet dilekçesi ile başvuru yapmak istediklerini ancak Belediye’nin dilekçeyi kabul etmediğini ileri sürdüler.

Ereğli Çevre platformu üyeleri, “Kdz.Ereğli Belediyesi Dilekçe hakkını kabul etmiyor.

Roj Metal ve Ege Doğa Şirketleri Kıyıcak Mahallesinde Eski bir taş ocağına kanunlara hile yaparak cüruf depoluyor. Kaçak olarak Cüruf işliyor. Kavak Dereye cüruf bulaşışı olan suları bırakıyor. Roj Metal geçici ruhsat ve Çalışama izini ile Cüruf işliyor. Bölgede yaşayan köylüler ve Kıyıcak mahallesi sakinleri bir dilekçe ile Ereğli Belediyesinden bu yasa dışı işlemin halk sağlığı adına durdurulması, Kentin temsilen Hukiki ve idari süreçlere müdahale etmesini isteyen bir dilekçe ile Ereğli Belediyesine başvuru yapıyor.

Ereğli Belediyesi dilekçe ile başvuru yapanlara bu dilekçeyi biz almayız.

Gidin başka yere verin diyerek dilekçeyi kabul etmiyor. Bu belediye sözüm ona CHP’li belediye.. Şahsım hükümetinden sonra ,Şahsım Belediyesi dilekçe filan rahatsız etmeyin diyor. Bu dilekçeler Ereğli Belediyesine verilecek illada verilecek. Ereğli Belediyesi cüruf şirketleri veya Ereğli Halkının denizinden, suyundan tarımından, yana tavır koyacak,Yada Cüruf şirketlerinden yana olduğunu açık edecek..

Ereğli Halkının Dilekçe Hakkını geri çevirmek işini Kenan evren bile yapmad” diyerek tepki gösterdiler.

Editör: TE Bilisim