TSO Başkanı ve yönetimine seslenen Başkan Posbıyık, “Ereğli’yi sevmeyen, nefret eden bir takım çıkar grupları var. Belediyeden geçmiş dönemde olduğu gibi yine avantanızı alamayacaksınız. TSO yönetiminden biri taksicilere durak yapmışız, şikayet ediyor, halka tuvalet yapmışız, şikayet ediyor, balık lokantası yapıyoruz, şikayet ediyor. TSO Başkanı da, yönetimi de demek ki bundan mutluluk duyuyor. Belediye hizmetlerini şikayetlerinizle kilitlemenize izin vermem” dedi.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ocak ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, belediye hizmetlerini şikayet eden TSO yöneticileri nedeniyle yönetime uyarıda bulundu.

Başkan Posbıyık, Ereğli halkına yaptıkları hizmetlerin şikayetlerle durdurulmasına izin vermeyeceğini belirterek şunları söyledi:

“Belediyeyi kilitlemeye çalışıyor bazı gruplar, sürekli şikâyet... Ereğli’ye çok büyük kötülükler yapıyorlar. Allahın her günü müfettişlerle beraberiz. Beraber çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ereğli’yi sevmeyen, nefret eden bir takım çıkar grupları var. Bu gruplara bir daha sesleniyorum; ne yaparsanız yapın bu belediyeden geçmiş dönemde olduğu gibi avantanızı alamayacaksınız. Aldırmam. Bu beden bende olduğu sürece hiçbir çıkarınıza eyvallah demem. Benim için bazıları dua ediyor zaten ölsün diye, seçimle de yıkamazlar beni, ölüm olursa kurtulursunuz.

-TSO BAŞKANI VE YÖNETİMİ ŞİKAYETLERDEN DEMEK Kİ MEMNUN-

Bir şeyi anlayamadım. TSO Yönetim Kurulu da bizi şikayet ediyor. TSO’ya her türlü yardımı yapıyoruz OSB’de bilmem nerede. Diyor ki İnönü Parkı’na tuvalet yaptı… TSO yönetim kurulu üyesi bunu diyor. Helayı Ereğli halkı için yaptık. Murat Taksi’ye taksi kulübesi yaptınız, diyor, yapmayacak mıyız? Onlar insan değil mi, ayıp değil mi senin de üyen onlar. Onlardan oy alıyorsun. Halk Kafe’de 1 liraya çay veriyoruz. Modern ortamda halkımız çayını içiyor. Ayıp değil mi? Bu camlar olmayacak diyor, beni Çevre Bakanlığı’na şikayet ediyor. Balık restoranı yapıyoruz bunu buraya niye yapıyorsun diye şikayet ediyor. TSO yönetimi, ‘TSO yönetim kurulu üyelerinden biri sikayet etti’ diyebilir. Eğer yönetim kurulu başkanı dirayetliyse böyle olmaz. Belediye’de benim emrim dışında hareket etsin birisi, yakayım onu. Demek ki onlar da öyle istiyor şikayet etmekten mutluluk duyuyorlar. Onlara şunu hatırlatmak isterim; en son TSO seçimlerini nasıl aldınız. Nokta; bitti.

SAKİNDERE’DEKİ ÇALIŞMAYI DA ŞİKAYET ETTİLER

Ereğli’de ekmek yiyeceksin, Ereğli’de halkının ihtiyaçlarını durdurmaya çalışacaksın. Ayıptır. Bu zorluklarda 3 makine aldık belediyecilik yapıyoruz. Tüm ihtiyaçlarınızı karşılayın, dedik başkan yardımcılarına, müdürlere, tüm ünitelere, fiyat artışları oluyor. En ufak ihtiyacımızı karşılayamıyorum, demeyin şimdiden alın, dedim. İlaçlarınızı alın, dedik. Toplantı yaptık herkes ihtiyaçlarını aldı. Biz Sakindere’den yol geçirmeye çalışıyoruz, en sıkıntılı yer. Hatip Caddesi’nden Sakindere’ye inişi Hatip Camii karşısına girişi genişleteceğiz. İzinlerimizi aldık 1200’lük büzleri aldık, derenin üzerini genişletiyoruz. DSİ’den izin aldık, Göl Evleri’ne 15 metre genişliğinde bir yol açıyoruz.

AMAÇ HALİL POSBIYIK’I ZORA SOKMAK; VIZ GELİR TIRIS GİDER

Hemen onun az ilerisinde bir öz var. Yine 15 metre genişliğinde… Dört Mevsim Evleri’ne ve Aktaş’a bir yol daha çıkarıyoruz. Orayı da şikayet etmiş birileri… Ereğli Belediyesi’nden çıkarlarını temin edemeyen insanlar... Burada ekmek kazanıyorlar, halkın ihtiyaçlarını önlemeye çalışıyorlar. Belediyeyi kilitlemeye çalışıyorlar. Ne için; bu dönemde avantasını alamıyor belediyeden... Amaç Halil Posbıyık’ı zora sokmak; vız gelir tırıs gider.”

Editör: TE Bilisim