‘Demokrasi ve adalet’ sloganını son yıllarda ana politika malzemesi olarak kullan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkez yönetimi, parti içindeki bazı kişilerin kişisel siyasi çıkarlarını korumak adına, kendi delegelerinin hür iradesine güvenmeyerek, Ereğli’de anti demokratik ve adaletsiz bir karara imza atarak ilçe kongresini iptal etmişti.

Halil Posbıyık Ereğli Belediye Başkanlığı görevini yürütürken eşi Neriman Posbıyık’ı 3’üncü sıradan Zonguldak Milletvekili Adayı yapmakta hiçbir sakınca görmeyen CHP Genel Merkez yönetiminin, sırf Halil Posbıyık’ın eşi olduğu gerekçesiyle Neriman Posbıyık’ın ilçe başkanlığı adaylığından çekilmesini istemesi, derin bir çelişki olarak siyaset tarihindeki yerini aldı.

CHP içinde kimler, neden Neriman Posbıyık’ın ilçe başkanı olmasını istemiyor? Neden CHP’nin milletvekilleri başta olmak üzere tüm ‘eskileri’ Neriman Posbıyık’a karşı bir araya gelerek, cephe oluşturdu? İşte Ereğli’de tüm parti tabanı ve siyaset kamuoyu bu soruların cevabını arıyor.

Ereğli CHP’de milletvekilliği savaşları
CHP Zonguldak milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz başta olmak üzere, eski milletvekilleri, eski il ve ilçe başkanları sırf kendi kişisel siyasi çıkarları uğruna, aday olabilmek için ‘ilçe başkanlığı’ gücünü elinde tutmaya çalışıyor. Çünkü aday belirleme sürecinde il-ilçe başkanları ve belediye başkanlarının kanaati oldukça önemli. İşte bundan dolayı, önümüzdeki seçimlerde yeniden aday listesinde yer almak isteyenler, kendi çıkarlarına hizmet edecek adayların ilçe başkanı olmasını hedefliyor.

Neriman Posbıyık Genel Merkez’e rağmen ilçe başkanı olur
CHP Genel Merkez yönetiminin, başta milletvekili Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz’ın girişimleri sonucu her ne kadar delege iradesini yok sayıp, ilçe kongresini iptal etse de, bu karar CHP’li delegeleri daha hırslandırdığı görülüyor. Bir çok CHP üyesi, delege seçimlerinin ardından yapılacak olan kongrede, Neriman Posbıyık’ın aday olması durumunda ilçe başkanı seçilmesine kesin gözüyle bakıyor.

Haber: Seyfi BOYRAZ

Editör: TE Bilisim