Halk arasında kaçak cüruf tesisi olarak nam salan Kıyıcak Mahallesi sınırları içindeki atık değerlendirme tesisi, bir yandan devletin emirlerine rağmen çalışmaya devam ederken bir yandan da kurulu bulunduğu alanı mahvetmeye devam ediyor.

Kradeniz Ereğli gibi çağdaşlığıyla övünen bir kentin en yeni mahallelerinden biri olan Kıyıcak'ın insanları, söz konusu tesise karşı aylardır hukukî mücadele göstermelerine ve bu mücadelelerini de kazanmalarına rağmen, ilçenin yerel yöneticilerine seslerini duyuramamalarının sıkıntısını yaşıyor.
Zonguldak İdare Mahkemesi kararı ile ÇED Raporu alınmadan çalışmasının mümkün olmadığı yönünde karar verilen, 16 Kasım 2021 tarihi itibarıyla da Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından mühürlenmesine rağmen çalışmaya devam eden tesiste, son olarak Zonguldak İl Çevre Şehircilik ve İklim Müdürlüğü tarafından bir denetleme daha yapılmış, tespit edilen 3 ayrı durumdan dolayı işletmenin bir kez daha mühürlenerek faaliyetten uzaklaştırılması talep edilmişti. Bu emir üzerine konu Kaymakamlık tarafından Karadeniz Ereğli Belediyesi'ne gönderilmesine rağmen  belediye yetkilileri henüz bir işlem yapmadı.

Yasal olarak mühürlenerek kapatılması gereken tesis hala çalışırken, Kıyacak yoluna dökülen cüruf nedeniyle vatandaşlar sosyal medya hesaplarından yetkililere seslendi.

Editör: TE Bilisim