Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz önceki gün yaptığı Bozhane ziyaretinde yaşananlar hala gündemde kalarak etkisini sürdürüyor.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, dün Ereğli’ye gelerek Bozhane'de yaşanan Balıkçı Barınakları sorununu yerinde inceledi.  Tutulmaz’a Bozhane Balıkçı Barınağında Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık, AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt  ve Su Ürünleri Kooperatifi  Başkanı Muharrem Ali Köse eşlik ederken Posbıyık ve Köse arasında yaşanan sert ifadeler ve sataşmalar sonrasında Posbıyık'ın 'Buraları da ben yaptım sözleri üzerine Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, '“Sen zaten bir şekilde burada rant alanı yaratmışsın” ifadeleri dikkat çekti.

Su ürünleri kooperatifi başkanı Köse ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık arasında tartışma yaşanırkenVali tutulmaz “Buralarda kanunsuzluğa kesinlikle müsaade edilmeyecek. Oturulacak, belediye, emniyet...”

Başkan Posbıyık, “Bu su ürünlerinin yerlerini belediye yaptı. Diğer yerleri odalar yaptı. Dünyanın masrafını yaptık” demesi üzerine Vali Tutulmaz, “Başkanım, iki başkansınız, böyle birbirinizi rakip gibi görmeyeceksiniz, paydaş olarak göreceksiniz,” dedi.

Posbıyık, bunun üzerine, “Benim rakibim bu adam olamaz. Saygısızlar bunlar. Yalancı diyor, bilmem ne diyor, gazetelere demeç veriyor” diye konuştu. Posbıyık'ın bu sözlerine karşılık veren Köse'nin “Sayın başkanım size cevap vermeyeceğim" dedi. Tartışmaya müdahale eden Vali Tutulmaz da "siz bir paydaşsınız, aynı amaca hizmet ediyorsunuz. Hedefiniz, Ereğli halkını mutlu edeceksiniz. Önemli olan bu. Hepinizin görevi bu” ifadelerini kullandı.

Kooperatif Başkanı Köse, “Sayın Valim, halk buraya geliyor, birasını içiyor, içkisini içip gidiyor. Ama bazı uygunsuz durumlar oluyor, ufak kız çocukları geliyor. Biz bunları bir aydır içeriye sokmuyoruz uygunsuz vaziyet olduğu için" dedi.

VALİ TUTULMAZ: “ZATEN RANT ALANI OLUŞTURMUSSUN”

Vali Tutulmaz, incelemesinin bu noktasında kameraların kapatılmasını istedi. Kameraların kayıtta olmadığı bölümde, Kaymakam Çorumluoğlu ve Kooperatif Başkanı Köse bilgilendirmelerine devam etti. 

Posbıyık incelemeler esnasında bölgeye 3 milyon lira harcadığını belirterek, “Buraları hep belediye yaptı. Katır bile yürümezdi burada, ama belediyeye saygı yok” dedi. Köse bunun üzerine limanı devletin yaptığını, üstyapıyı belediyenin yaptığını ve belediyenin kullandığını söyledi.

İncelemelerin devamında Posbıyık, Köse’ye “büyük paralar kazanıyorsunuz buradan, çekek yerlerini seksen bin liraya satıyorsunuz” diyerek laf attı.  Posbıyık, “Benim balıkçılarla sorunum yok. Yönetimle sorunum var. Balıkçıların hepsi benim kardeşim” dedi.

Ziyaretler esnasında Posbıyık’ın Balıkçı barınakları’ndaki bazı yapılaşma ve tesislerin önünden geçilirken, “burayı da ben yaptım” ifadesi üzerine, Vali Tutulmaz, Posbıyık’ın ifadelerine, “zaten burayı bu şekliyle rant alanı yapmışsın” dedi.

Vali Tutulmaz, balık lokantalarının kendilerine ayrılan yerlerin dışına koyduğu masaları “Bunları niye koymuşlar, işgalde sınır yok” dedi.  Başkan köse, buranın kirasının milli emlak tarafından alındığını, işyeri sahiplerine 150-300 bin lira arasında kira bedeli geldiğini söyledi.

Vali Tutulmaz ve beraberindekiler Balıkçı Barınakları’nda son olarak balıkçı lokantalarının alt kısmında taze balık satışı yapılan tezgahları ziyaret etti. Çalışanlarlarla bir süre sohbet eden ve balık fiyatları hakkında bilgi alan Tutulmaz, ziyaretin sonunda her hangi bir açıklama yapmayacağını kaydederek, konuyu tüm boyutlarıyla inceleyeceğiz, doğrusu neyse ona karar verip uygulayacağız” dedi.

Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Muharrem Ali Köse’nin kendisine verdiği dosyayı alan Vali Tutulmaz Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısına katılmak üzere Balıkçı Barınakları’ndan ayrıldı.

Editör: TE Bilisim